Είναι εκείνη η στιγμή που ξυπνάς το πρωί και κινείσαι στο χώρο έχοντας μισάνοιχτο το ένα μόνο μάτι. Ανοίγεις την τηλεόραση και προσπαθείς να θυμηθείς προς τα πού πέφτει η κουζίνα, για να κάνεις τον πρώτο σου καφέ. Και τότε, βλέπεις κάτι σε μελαχρινή οπτασία να σου χαμογελάει φευγαλέα. Και τσιμπιέσαι. Και δεν ονειρεύεσαι. Και βρίζεις Θεούς, δαίμονες και… σκηνοθέτη, για να δώσει πλάνο της. Θέλεις να την δεις και να την ξαναδείς! Και ναι, ήρθε η στιγμή να τη γνωρίσεις…

Η Βίκυ Μανώλη είναι το κορίτσι του Πρωινό mou, το κορίτσι για το οποίο μπορεί να πας καθυστερημένος στη δουλειά, περιμένοντας τη στήλη της μόδας. Αμαρτία. Γλυκιά. Σαν σοκολάτα. Αυτή είναι και η αγαπημένη της αμαρτία, η σοκολάτα Lacta, για όποιον πιστεύει πως θέλει να την προσεγγίσει, είναι ένα tip για να κάνει μια καλή αρχή. Όπως τότε, στην Αγία Παρασκευή, που ήταν σταματημένη με το αυτοκίνητό της σε ένα φανάρι και το δίπλα κορνάριζε. Εκείνη, φοβισμένη δεν γυρνούσε να κοιτάξει. Και όταν το έκανε, είδε τον οδηγό να θολώνει το τζάμι του και να σχηματίζει το σύμβολο της καρδιάς. Γλυκό κορίτσι, είπαμε… Σαν σοκολάτα.

Και γίνεται πιο γλυκό, όταν φοράει τα all star της. Έτσι αισθάνεται. Ή all star ή 12ποντες γόβες, που τις φορά στα πλατό του Πρωινό mou ή σε μια νυχτερινή έξοδο. Και πάνω σε αυτές νιώθει πιο γοητευτική. Ακόμη και όταν τρώει πιτόγυρα, όπως έκανε ένα βράδυ πριν μια από μια εβδομάδα, στο Γιαννιώτικο, στο Χαλάνδρι… Παρόλο που είναι μοντέλο, δεν κάνει δίαιτα. «Έχω καλό μεταβολισμό», μας πληροφορεί, πίνοντας την αγαπημένη της Coca Cola, στην οποία και είναι εθισμένη!

Εθισμένη είναι στο μοντέρνο χορό, που έκανε από μικρή. Εκεί διοχετεύει όλο της το πάθος… «Πάνε χρόνια, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς ήταν, αλλά θυμάμαι ακόμη τη χορογραφία και ότι ήμουν σε άλλο κόσμο», απαντώντας στην ερώτηση «πότε χόρεψες πιο έντονα στη ζωή σου;». Κατά τα άλλα, δεν κορνάρει με το που ανάψει πράσινο και παρκάρει το αυτοκίνητο πολύ εύκολα, αφού δεν ανήκει σε εκείνες τις γυναίκες που οι… «ταρίφες» τις στέλνουν «σπίτι τους να κάνουν κεφτεδάκια».

Αλλά ας επιστρέψουμε στο φλερτ, που είναι αγαπημένο μας θέμα και πρέπει να βελτιωνόμαστε καθημερινά. Ήταν 20 Δεκέμβρη, πέρυσι, όταν οι Μάγιας μας… έβλεπαν για «ολική καταστροφή», όταν ένας τυπάς την πλησίασε και τις είπε: «Αύριο είναι η συντέλεια του κόσμου και θα ήθελα να περάσω τις τελευταίες μου ώρες μαζί σου». Είδατε κύριοι πως μια καλή ατάκα, ολίγον εμπνευσμένη και μη κλισέ, μπορεί να σας κάνει αξέχαστο…

Σε αντίθεση με τον παρακάτω τύπο, που δοκίμασε να την προσεγγίσει λέγοντάς της, «είμαι αγενής, ενοχλητικός, όχι πολύ όμορφος, αλλά πιστεύω ότι θα θέλεις να βγούμε». (Βασικά, με όλα αυτά τα… προτερήματα που διαφήμιζε, τζάμπα κόπο έκανε). Φυσικά έφαγε τα μούτρα του, αφού ήταν και ο τόνος της φωνής του τέτοιος, που καμιά δεν θα του έδινε την ευκαιρία για τη δεύτερη ατάκα. (Αναρωτιέμαι πάντως, που αλλού θα έλεγε πως είναι κακός)

Φτάνει τόσο, όμως… Ας μιλήσουν οι εικόνες! Κύριοι, κυρίες… Βίκυ Μανώλη on screen!