Συνεργαστήκαμε υπέροχα για δυο χρόνια.Τότε που στο Alter κατέφθασε μαζί με το μαγικό του «μπαούλο». Μοίρασε σε εμάς και στο κοινό, εκπληκτικά ντοκουμέντα από μοναδικές στιγμές ανθρώπων που λατρέψαμε. Δημοσιογράφος, χρονογράφος, θεατρικός συγγραφέας, ο Πυριόχος δεν ήταν ποτέ «καλό παιδί». Υπήρξε, από τότε που εγκαταλείπει το σπίτι στην Ζάκυνθο για να ζήσει στην Αθήνα, «μεγάλος αλήτης», άνθρωπος δηλαδή που συνδύαζε τα χαρακτηριστικά τυχοδιώκτη και δημιουργού.

Ο Πυριόχος έχει συνεργαστεί με όλους τους «μεγάλους» του θεάτρου και του ελληνικού κινηματογράφου. Για περισσότερο από 30 χρόνια έγραφε σε εφημερίδες και περιοδικά, δημιουργώντας «ταραχές». Κανένα κείμενό του δεν υπήρξε αδιάφορο. Αυστηρός στην κριτική του, απαλλαγμένος όμως από εμμονές που ακρωτηριάζουν το ταλέντο.

Όταν το 2010 μας ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει την Αθήνα και θα πάει να γίνει αγρότης στην Ζάκυνθο, κανένας δεν τον πίστεψε. Τελικά ο Πυριόχος μας «κούνησε το μαντήλι» για να ξαναγυρίσει στην «φωλιά του», εκεί που ζούσε ο πατέρας με την μάνα του. Τους λάτρευε τους γονείς του ο Άγγελος. Θυμάμαι κάποια στιγμή που στο στούντιο μέσα και παραδομένοι στο «έλεος» των θεμάτων που διαχειριζόμασταν, με κοιτούσε μέσα στα μάτια και μου έλεγε «θέλω την μαμά μου…»

Σήμερα θα δείτε ένα απόσπασμα από την συνέντευξη μας. Τον συνάντησα σε μια από τις σπάνιες φορές που έρχεται στην Αθήνα. Το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που υπογράφει, με τίτλο «Θα περάσει και αυτό» έχει ήδη ανέβει στο θέατρο Badminton,  έρχεται ως συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του «Θα σε πάρω να φύγουμε».

Ο Άγγελος τα τελευταία χρόνια, όπως ανέφερα παραπάνω, εργάζεται ως αγρότης στο νησί του. Αναρωτιέστε αν έχει χρήματα; Ούτε να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, όπως μου λέει.
 


Ο Αγγελος Πυριόχος στο κτήμα του στην Ζάκυνθο 
 

Επικίνδυνα ήρεμος, δηλώνει ότι αν διακινδυνεύσει το σπίτι του θα φροντίσει να «πάρει και άλλους πολλούς μαζί του». Θεωρεί γελοίους τους πολιτικούς, προτείνει στους έλληνες συμπεριφορές απεμπλοκής τους από τον θυμό και περιγράφει τι έγινε το καλοκαίρι όταν είδε έναν παχύσαρκο πολιτικό άρχοντα στην παραλία του νησιού. 

Δείτε απόσπασμα απο την συνέντευξή μας…