Ο Γιώργος Οικονόμου λάτρεψε τόσο το μικροσκοπικό νησάκι του Saint Barth από τα μέσα της δεκαετίας του ’90,  που στις αρχές του 2000 έχτισε την δική του εξοχική κατοικία, ψηλά σ’ ένα λόφο. Δεν είναι ο μόνος που αγάπησε φυσικά τον Άγιο Βαρθολομαίο, ο οποίος θεωρείται το glam καταφύγιο του διεθνούς jet set. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αγόρασε και αυτός μια εκπληκτική κατοικία στο νησί. Το πρωτοχρονιάτικο πάρτι του θεωρείται το απόλυτο κοσμικό κάλεσμα και εκείνες τις ημέρες –δεν είναι υπερβολή να πει κανείς- το Saint Barth είναι ο κορυφαίος προορισμός δισεκατομμυριούχων και σταρ.

 

 

Ο Έλληνας εφοπλιστής αγάπησε το νησί όταν διαπίστωσε ότι μπορούσε να βγει για μια βόλτα, χωρίς να πέσει πάνω σε ορδές Αμερικανών τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια που «δένουν» στα νησιά της Καραϊβικής για λίγες ώρες. Αυτό συμβαίνει στις Μπαχάμες, στον Άγιο Δομίνικο και στο Κουρασάο, όχι όμως στο Saint Barth, αφού οι αρχές το έχουν απαγορεύσει, θέλοντας να κρατήσουν ένα επίπεδο. Γνώριζαν άλλωστε ότι, αν άνοιγαν το λιμάνι της Gustavia στα κρουαζιερόπλοια, οι πλούσιοι και διάσημοι που δένουν τα σκάφη τους εκεί επειδή νοιώθουν προστατευμένοι, δεν θα ξαναπάταγαν.

 

 

Η βίλλα που έχτισε το 2000 ο εφοπλιστής θεωρείται μια κατοικία υψηλής όσο και λιτής αισθητικής, όπως αρμόζει στο στιλ της Καραϊβικής. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το λευκό και το απαλό γκρι, η πισίνα είναι απλά γοητευτική και το ξύλο στους χώρους γύρω της δίνει την αίσθηση στους καλεσμένους του Γιώργου Οικονόμου, ότι βρίσκονται σε σκάφος.

Όταν αποφάσισε να επενδύσει στο real estate του νησιού, ο εφοπλιστής βρήκε αρχικά τον ιδανικό χώρο και μετά ανέθεσε τα σχέδια για τις τρεις βίλες στον Γάλλο αρχιτέκτονα Francois Pecard. Ο συγκεκριμένος μένει μόνιμα στο Saint Barth, είναι υπεύθυνος για ορισμένα από τα πιο όμορφα σπίτια του νησιού και φυσικά είναι αυτός που ανέλαβε να χτίσει την Villa Economou το 2000.

 

 

Οι τρεις κατοικίες που άρχισαν να κατασκευάζονται πριν από πέντε χρόνια αποπερατώθηκαν πέρυσι και δεσπόζουν κοντά στην παραλία του Gouverneur. Κοστίζουν από είκοσι έως είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ έκαστη και χρησιμοποιήθηκαν τα καλύτερα και πιο ακριβά υλικά. Η μια από αυτές παραπέμπει σε νεοϋορκέζικο loft με ψηλά ταβάνια και ευρύχωρους χώρους, η άλλη έχει υιοθετήσει στοιχεία από το Μπαλί και η τρίτη έχει το κλασσικό Caribbean style.

 

 

Σαφώς πρόκειται για ονειρικά σπίτια, σε ένα νησί που μοιάζει σαν μικροσκοπικό διαμάντι με τις συγκλονιστικές παραλίες του και τα περίφημα τιρκουάζ νερά. Απλά, δεν απευθύνονταστι ον καθένα, αλλά σε ανθρώπους που, εκτός από χρήματα, διαθέτουν και εκλεπτυσμένο γούστο, σαν αυτό του Γιώργου Οικονόμου, που βρήκε τον δικό του παράδεισο στο Saint Barth.