Η κουβέντα ξεκίνησε στις σκάλες του Provocateur. Στοχοποιήθηκα (με την καλή έννοια) από γευσιγνώστη συνάδελφο που βρήκε ότι  «η κουππεζοναύτη που έχω υιοθετήσει είναι…σέξι». Χαρά μεγάλη πήρα γιατί ο άνθρωπος και εμπειρίες ζωής έχει και ως γευσιγνώστης καλή αισθητική. Στο τσιγάρο πάνω, η κουβέντα «άναψε». Τελικά, οι άντρες προτιμάνε το μαλλί στη γυναίκα ή όχι; Επειδή περί «ορέξεως κολοκυθόπιτα», το κοντό μαλλί στο σεξ για την γυναίκα είναι βολικό. Πολύ. (Τοποθετούμαι ως γυναίκα, τώρα, που έχω ορκιστεί πίστη στο κοντό μαλλί).

Οι λόγοι; Δεν μπορεί, όσο κι αν ξεπατικώσεις τις σκηνές από τα «Μαύρα φεγγάρια του έρωτα» ν’ αποχωρήσεις από τον τόπο λατρείας στον «κάμα και στον σούτρα» ξεμαλλιασμένη! Σκέψου λέει, να βρεις έναν που σε θέλει υποτακτικιά, εσύ να γουστάρεις όπως η τύπισσα στις 50 αποχρώσεις του γκρι και να εφαρμόζεις την σκηνή της μπανιέρας. Κάποια στιγμή θα τελειώσει το πανηγύρι και θα δεις στον καθρέφτη το κεφάλι σου να θυμίζει τα πλοκάμια της Μέδουσας, αυτής της εμβληματικής μυθολογικής φιγούρας.

Τι να πρωτοσκεφτείς στο τελείωμα του ολοκαυτώματος; Να ξεμπλέξεις τα ρούχα που έχουν γίνει κοτσίδα στα πατώματα όπως η κοτσίδα της Μαντώς Μαυρογένους; Να τρέξεις να κάνεις ένα γρήγορο ντους; Να κοιτάξεις το κινητό που το είχες στο mute; Να ξεβάψεις τα μάτια από την μάσκαρα που έχει «τρέξει» μέχρι την εξωτερική πάνω πλευρά του φρονιμίτη ή να σιάξεις το μαλλί; Όσο σατανική και αν είσαι στο να διαλύεις τα «ίχνη», το μαλλί σε προδίδει πρόστυχα.

Το μακρύ γυναικείο μαλλί αντιστέκεται στην επαναφορά του μετά από σεξ απαιτήσεων και μεγάλων προσδοκιών. Εκτός και αν είσαι από εκείνες που μπορούν να κρατήσουν ακίνητο το κεφάλι και να στριφογυρίζουν μόνο το κορμί. Τότε όμως μανίτσα μου, δεν είσαι γυναίκα, αλλά φακίρης.
 


 

Το μαλλί σαν και το δικό μου δεν καταλαβαίνει από ζέστες, ιδρώτες, υγρασία, αέρα. Αντέχει αναλλοίωτο σε όλα τα καιρικά φαινόμενα ακόμη και αν αποτελέσουν φαντασίωση, λέμε τώρα, του «άλλου μισού». Είναι εξαιρετικός «σύντροφος» σε περίπτωση που σε πάρει τηλέφωνο και σου σκάσει surprise τύπου: «Μωρό μου θα μαγειρέψεις κάτι να έρθω σε μια ώρα που έχω κενό να τα πούμε;». Αυτό το «θα τα πούμε» είναι που ακαριαία σε κάνει να σκέφτεσαι σε πόσα δευτερόλεπτα μπορείς να βρεις τα κεριά να παγώσεις το κρασί (που κανονικά πρέπει πάντα να υπάρχει στο ψυγείο λευκό κρασί), να τσεκάρεις αν η αποτρίχωση δεν θέλει ανανέωση και να φτιάξεις μαλλί! Χωρίς μαλλί στο κεφάλι,  γλυτώνεις είκοσι λεπτά χρόνου.
 



 

Για να τελειώνω πάντως την «κατάθεση ψυχής» για τον ρόλο του μαλλιού στην ζωή μας, θυμίζω εμβληματικές γυναικείες μορφές που γαργάλισαν την λίμπιντο των αντρών σαν κοντομαλλούσες ή σχεδόν «ξυρισμένες» στο κεφάλι: Ντέμι Μουρ, Σάρον Στόουν ή Σινίντ Ο’ Κόνορ.