Δημήτρης Κοντομηνάς: Έκανε το deal της χρονιάς στη Νέα Υόρκη!

Ο επιχειρηματίας πούλησε το διαμέρισμά του Μανχάταν έναντι 21.390.000 δολαρίων σε μια συμφωνία που έγινε ρεπορτάζ στους New York Times. Από τον Διονύση Θανάσουλα.

Δημήτρης Κοντομηνάς: Έκανε το deal της χρονιάς στη Νέα Υόρκη!

Ο επιχειρηματίας πούλησε το διαμέρισμά του Μανχάταν έναντι 21.390.000 δολαρίων σε μια συμφωνία που έγινε ρεπορτάζ στους New York Times. Από τον Διονύση Θανάσουλα.


Αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί στον κ. Δημήτρη Κοντομηνά, είναι το χάρισμα του να προβλέπει ανόδους και πτώσεις πάσης φύσεως αγορών και να χτυπάει την κατάλληλη στιγμή. Αυτό έπραξε την περασμένη εβδομάδα, όταν πούλησε το διαμέρισμα που είχε αγοράσει στη Νέα Υόρκη, σε σημείο-φιλέτο του Μανχάταν, αποκομίζοντας πάνω από 21.000.000 δολάρια. Ο ιδιοκτήτης του Alpha «χτύπησε» την εβδομάδα που οι τιμές στην αγορά του real estateτης Νέας Υόρκης βρέθηκαν στο peak τους και η κίνησή του αυτή έγινε θέμα στους New York Times, οι οποίοι αφιέρωσαν εκτενές ρεπορτάζ για το deal του κ. Κοντομηνά.

Το διαμέρισμα των 282 τ.μ. με τις τρεις κρεβατοκάμαρες και τα τέσσερα μπάνια ανήκει στο κτηριακό συγκρότημα των δύο πύργων του Time Warner Center και ήταν το ησυχαστήριο του δαιμόνιου -όπως αποδεικνύεται για πολλοστή φορά- επιχειρηματία, όποτε ταξίδευε στη Νέα Υόρκη. Είναι κοντά στην κορυφή του Νότιου Πύργου και το μεγάλο του προσόν, πέρα από την άνεση του χώρου και την εκπληκτική διακόσμηση των δωματίων, ήταν η εκπληκτική του θέα.

Από την master suite του ιδιοκτήτη, η θέα στο Central Park και στην γέφυρα George Washington είναι απλά συγκλονιστική, ενώ στο σαλόνι και στα άλλα δωμάτια εκτός από το πάρκο, μπορεί να δει κανείς και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Σε μια κτηματομεσιτική αγορά που θεωρείται μια από τις ακριβότερες στον κόσμο -ειδικά στο Μανχάταν οι τιμές είναι στα ύψη και για το συγκεκριμένο διαμέρισμα το κόστος γι’ αυτό που στην Ελλάδα αποκαλούμε «κοινόχρηστα του μήνα» και «λειτουργικά έξοδα κτηρίου είναι 12.245 δολάρια- ο Έλληνας επιχειρηματίας έκανε το colpo grosso που συζητήθηκε δεόντως.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times «ο πωλητής Δημήτριος Κοντομηνάς από την Αθήνα, εκπροσωπήθηκε από τον Στράτο Κωστάλα της Oxford Property Group. Η Αλίνα Γκριν της Granal Inc. μια μπουτίκ μεσιτείας κατοικιών, διαπραγματεύθηκε εξ’ ονόματος του αγοραστή…».

Το όνομα του νέου ιδιοκτήτη, παραμένει μυστικό ως είθισται σε τέτοια deals, τα οποία γίνονται σχεδόν αμέσως talk of the town στην μητρόπολη του κόσμου.

Αυτή την φορά, πρωταγωνιστής στο deal της χρονιάς -τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα- ήταν ένας έλληνας επιχειρηματίας που εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά διορατικός στο «επιχειρείν» στα 74 χρόνια του, όταν άλλοι αποσύρονται από την ενεργό δράση.

Και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι -ειδικά αυτοί που τον έχουν ζήσει για δεκαετίες- στον Δημήτρη Κοντομηνά.
 

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα των New York Times

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα