Πριν βρεθείς στο μπαρμπέρικο να περιποιείσαι το μουστάκι σου για το Movember (την καμπάνια για την υγεία του άνδρα που έγινε μόδα), πρέπει να παραδεχτείς πως ίσως δεν πρόλαβες να γλεντήσεις τον Οκτώβρη όπως του πρέπει: με άφθονη μπύρα! Ευτυχώς, η UEFA και η γνωστή παρέα της μπάλας θα σε τραβήξουν σε κάποιο καφενείο, σε μια μπυραρία ή σε ένα σπίτι φίλων προκειμένου να βγάλεις τον «τίγρη» που κρύβεις μέσα σου πριν προλάβει να μπει o Νοέμβρης.

Βγήκαμε, λοιπόν, πριν τον αγώνα, κατά τη διάρκεια αυτού, αλλά και μετά και ανακαλύψαμε για σένα όσα δεν πρόλαβες να γευτείς κατά τη διάρκεια του Oktoberfest! Ξέρεις, το γνωστό φεστιβάλ μπύρας της Βαυαρίας, για εκείνους που λατρεύουν τους διαγωνισμούς, τα παιχνίδια με τη μπύρα, αλλά και τις γερές ποικιλίες κρεατικών που τη συνοδεύουν.

Άλλωστε, αν θαυμάζουμε ένα πράγμα στα ψυχρά τοπία Γερμανίας και Αυστρίας (πέρα από τις γυναίκες τους και τις Άλπεις) αυτό είναι τα μαγαζιά εκείνα που μας ενέπνευσαν να φτιάξουμε, να επισκεφθούμε και να ψάξουμε το άψογο σνίτσελ.

Μερικά από αυτά, ευτυχώς, βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και περιμένουν την online κράτησή σου εντελώς δωρεάν, μέσω του e-table.gr, προσφέροντας μάλιστα εκπτώσεις έως -20%!


Abbey Beer Diner, Γκάζι



Ένας από τους ελάχιστους χώρους στην Αθήνα όπου μπορεί κανείς να επιλέξει και να απολαύσει την γεύση που επιθυμεί ανάμεσα σε 16 συνολικά draft μπύρες αλλά και σε πληθώρα ετικετών.

 

Ζύθος, Θεσσαλονίκη

Αγκυλώματα αισθήσεων. Γεύσεις απλές, καθημερινές, με παλιές και νέες συνταγές φτιαγμένες με τα πιο αγνά υλικά της φύσης.

 

Ζυθοπωλείο, Γουδή

Μια παραδοσιακή μπυραρία στο Γουδί. Άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2012 με στόχο την ποιότητα. Εκεί θα βρεις 60 ετικέτες μπουκάλι & 10 βαρέλι!

 

Το Δέντρο Στο Μπαρ, Θεσσαλονίκη

Στο εντυπωσιακό του bar μας περιμένουν 92 είδη μπύρας, 40 από βαρέλι και 52 σε φιάλη, πολλά διαφορετικά κρασιά και φυσικά όλα τα ποτά.