Μπορεί στην πρωτεύουσα του Καναδά να αντηχούν ακόμα τα πυρά από την επίθεση εναντίον του κοινοβουλίου, επίθεση με θρησκευτικά κίνητρα σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, όμως στο στρατηγείο της American Apparel στο Λος Άντζελες, ο «πόλεμος των θρησκειών» είναι ένα ακόμα διαφημιστικό τρικ.

Διότι, παρά την υποτιθέμενη εκπαραθύρωση του Ντοβ Τσάρνεϊ, ιδρυτή της εταιρείας και πέτρας του σκανδάλου σε μυριάδες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, η American Apparel συνεχίζει στην πορεία που εκείνος χάραξε: Σεξ, σεξ, σεξ! Πρόκληση, πρόκληση, πρόκληση! Και, όπως πάντα, με την υπογραφή του φωτογράφου Τέρι Ρίτσαρντσον.

Ιδού λοιπόν το τελευταίο δείγμα της πολιτικής της εταιρείας. Μια μελαχρινή κοπέλα από χώρα του μουσουλμανικού κόσμου, το Μπαγλαντές εννοώ, ποζάρει ημίγυμνη ενώ πάνω στο γυμνό στήθος της αναγράφεται η φράση «Made in Bangladesh».

Στην απάντησή της προς τους επικριτές της διαφήμισης η εταιρεία σημειώνει: «(Η γυναίκα) Είναι προϊσταμένη τμήματος και εργάζεται στην American Apparel από το 2010. Γεννημένη στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, η Μακς (έτσι ονομάζεται η εικονιζόμενη) θυμάται ζωηρά τις επισκέψεις της στο τζαμί μαζί με τους συντηρητικούς Μουσουλμάνους γονείς της. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, η οικογένειά της έκανε το βήμα να μεταναστεύσει στη Μαρίνα Ντελ Ρέι της Καλιφόρνια. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε ξαφνικά σε έναν κόσμο μίλια μακριά από τη Ντάκα, συνέχισε να ασπάζεται τις θρησκευτικές παραδόσεις των γονιών της και παρέμεινε πιστή στην μουσουλμανική πίστη σ’ όλη την παιδική ηλικία της. Όταν πήγε στο γυμνάσιο η Μακς άρχισε να αισθάνεται την ανάγκη να διαμορφώσει τη δική της ταυτότητα και σταδιακά απομακρύνθηκε από τις μουσουλμανικές παραδόσεις. Γυναίκα ανήσυχη, σε διαρκή αναζήτηση νέων τρόπων δημιουργικής έκφρασης, η Μακς συμμετείχε με ενθουσιασμό στην φωτογράφιση».  

Ευχόμαστε οι συμπατριώτες της Μακς να ενστερνιστούν τον ενθουσιασμό της και να κρατήσουν κλειστό το στόμα τους όσον αφορά στα πλήρη στοιχεία της όταν κάποιοι πιο θερμοκέφαλοι θα θελήσουν να την αναζητήσουν.