Η τηλεόραση παίζει χαζά! Από κείνες τις στιγμές που μένει ξεχασμένο κάποιο κανάλι και εσύ κάνεις άσχετες δουλειές, έτσι, για να ακούγεται ένας ήχος. Άλλο πολιτικό δεν αντέχει ο οργανισμός σου και άλλο ψυχαγωγικό της βλακείας που σε αντιμετωπίζουν σαν ηλίθιο δε βαστάς. Τηλεμάρκετινγκ. Πέντε ώρες ακούς μια διαφήμιση. Προς το τέλος νιώθεις να το θες, το αντικείμενο που διαφημίζεται ως η πανέξυπνη εφεύρεση των αμερικανικών πανεπιστημίων, των παγκόσμιων φήμης ντιζάινερς, μπορεί και του Κύρου του Γραναζη με τον Γλόμπο παρέα.

Είναι το μπαστούνι στήριξης – περπατήματος, που έχει βεντούζες και φυσικά βεντουζάρει για να μη γλιστράς άμα είσαι γριά και η νύφη –επίτηδες- έχει περάσει παρκέ το πάτωμα, γνωρίζοντας πως ο «γέρος ή από πέσιμο ή από χ…»… τέλος πάντων.  Όμως, το μπαστούνι, εκτός από βεντούζες, άμα θες να είσαι τούρμπο Χ γριά, έχει κι άλλη χρήση! Του βάζεις τα ροδάκια του! Βγαίνεις στο δρόμο και άμα σε πάρει ο κατήφορος με τα ροδάκια, ρίχνεις στα αφτιά ακόμα και στα τρίκυκλα και πας για εντούρο.

Άμα είσαι και ευρηματική γριούλα, καλείς τις φίλες σου (σ.σ: Νανά Παλαιτσάκη ετοιμάσου) και κάνεις μοτοκρός στο πεζοδρόμιο ή στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας σου, ποια θα φτάσει πρώτη ή ποια θα καταφέρει καλύτερα τη σούζα που θα τη δει ο Μιχαλόπουλος και ο Γαρδέλης απ τα « Τσακάλια»  και θα φάει την λάσπη των 80χρονων, λέμε! Μετά όμως το «έξυπνο μπαστούνι» έχει κι άλλες χρήσεις! Όχι δε γίνεται σουγιάς, μπαζούκας, κουκέτα εκστρατείας, κουραμάνα, αντίσκηνο ή αλεξίπτωτο, αν και θα μπορούσε! Γίνεται, όμως, ένας πολύ ωραίος, χρήσιμος φακός! Μια διακοπή ρεύματος, ένα μπλακ άουτ, ένα να φτιάξει η γριά τις ρόδες και να αλλάξει ζάντες μετά το μοτοκρός στην παραλιακή όσο να ναι το χρειάζεται!

Και επειδή, εγώ προσωπικώς πείστηκα, πως αυτό το μπαστούνι είναι πιο έξυπνο από πολλούς ανθρώπους που ξέρω και που δεν μου είναι και χρήσιμοι ως ρόδες τουλαχιστον και ως φακοί, διότι από βεντούζες έχω μερικούς υπόψη μου, αποφάσισα πως πρέπει να το αποκτήσω με τα έξοδα αποστολής δωρεάν. Θα πάρω και στις φίλες μου (σ.σ: σου ‘ρχεται τα Χριστούγεννα Νανούκα το δωράκι σου) και καλά γεράματα να χουμε κορίτσια….

Μπιιιιιιιιιμπ… προσοχή περνά γριά με έξυπνο μπαστούνι με ροδάκια και κορνάρει! Απ την Κηφισιά ξεκίνησε, στο Πειραιά θα σταματήσει η κατηφόρα.