Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που «λατρεύουν» να μισούν την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες επέστρεψε δριμύτερη για να δηλώσει απλά παρούσα στα κοινά, ακόμη μια φορά. Το έπραξε με μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της -μετά από όσες έδωσε όταν έβγαλε το βιβλίο της- στην «Καθημερινή», μια εφημερίδα με την οποία είχε ανέκαθεν πολύ καλές σχέσεις.

Η φράση της «ουσιαστικά είμαι απέναντι στο πολιτικό σύστημα» προκάλεσε τις αναμενόμενες -ακόμη και για την ίδια- αντιδράσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με το επίμονο -πλην σικ και διακριτικό- φλερτ της «σιδηράς» κυρίας των Ολυμπιακών Αγώνων με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κο Αλέξη Τσίπρα. Βοήθησε σε αυτό και ο γιος της Παναγιώτης Αγγελόπουλος, το «μυαλό» όπως τον αποκαλούσαν οι συμμαθητές του, που έχει ήδη δώσει απτά δείγματα των αριστερών του τοποθετήσεων. Από τα άρθρα παρέμβασης μέχρι την παρουσία του στους «αγανακτισμένους» και την δράση του ως ακτιβιστή που χτίζει κατοικίες στο Ελ Σαλβαδόρ, ο υιός Αγγελόπουλος βγήκε ίσως πιο αριστερός από όσο τον περίμεναν οι γονείς του, κάτι, πάντως, που δεν τους ενοχλεί καθόλου.

Αντιθέτως, η μεγάλη αδυναμία της κυρίας Αγγελοπούλου στον Παναγιώτη συνέβαλλε στο να έρθει και η ίδια πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από έντονες συζητήσεις που είχε μαζί του, αν και, όπως δήλωσε ο γιος της, της έχει απαγορεύσει να μιλάει για τον ίδιο σε συνεντεύξεις της.  

Υπάρχει και ο αστικός μύθος, με την δεδομένη αχλή που τον περιβάλλει, για μια συνάντηση της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον cool Αλέξη, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, στην οικία Αγγελοπούλου, κάποια στιγμή τα τελευταία έτη. Αν έγινε, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να υπήρχε ένα μικρόφωνο -θα ήταν ο απόλυτος πόθος κάθε δημοσιογράφου- για να ακούσουμε τα όσα τυχόν διαμείφθηκαν ανάμεσα στην κα Αγγελοπούλου και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύζυγος του Θόδωρου Αγγελόπουλου δεν μασάει ποτέ τα λόγια της και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά, όχι μόνο όσοι συνεργάστηκαν μαζί της, αλλά και αυτοί που έτυχε να μιλήσουν μαζί της έστω και για λίγα λεπτά.

Είναι δεδομένο ότι λατρεύει την ανάμειξη στα κοινά, αλλά μόνο με τους δικούς της όρους. Και κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα… Δεν τυγχάνει, βλέπετε, μόνο η σύζυγος ενός από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηματίες, ο οποίος την στήριξε και εξακολουθεί να την στηρίζει σε ό,τι κι αν κάνει. Είναι μια γυναίκα που προκάλεσε -και εξακολουθεί να προκαλεί- μίση και πάθη κατά την διαδρομή της και αυτό είναι κάτι που δεν θα σταματήσει ποτέ.

Βλέπετε, καλό είναι το φλερτ με την Αριστερά, αλλά όταν ζεις σε ένα παλάτι στο Ψυχικό, συναναστρέφεσαι με το διεθνές jet set, κάθεσαι στη πρώτη σειρά των επιδείξεων του οίκου Channel και σου φέρνουν το καλύτερο και πιο φρέσκο sushi στο learjet, δεν είναι και τόσο εύκολο να σκύψεις πάνω από τον απλό κόσμο.

Το αδιαμφισβήτητο επικοινωνιακό χάρισμα της κυρίας Αγγελοπούλου που την έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην μέχρι τώρα διαδρομή της, εξακολουθεί να υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μόνο που, από μόνο του, δεν είναι αρκετό προς το παρόν για να πραγματοποιήσει την θριαμβευτική επιστροφή της στα κοινά, όπως η ίδια το επιθυμεί. Η φράση της «μου αρέσει να είμαι χρήσιμη αλλά ξέρω ότι κανείς δεν θα μου ζητήσει να γίνω χρήσιμη, επειδή δεν τους ανήκω» στην συνέντευξή της στην «Κ» δείχνει αν μη τι άλλο ότι η ίδια εμμένει σταθερά σε αυτά που πρεσβεύει.

Έστω κι αν βγαίνουν από το παλάτι της οδού Δρυάδων, την εκπληκτική κατοικία του συζύγου της στην Ελβετία ή από την ζεστασιά του σαλέ της οικογένειας στο Gstaad.

Ο καθένας ό,τι μπορεί κάνει…