Και εμείς πιστεύουμε τους αριθμούς που δείχνου ότι το 44% των πωλήσεων γιαουρτιού στην πρωτεύουσα του κόσμου είναι ελληνικής σχολής. Σε διαγωνισμό γευσιγνωσίας που διοργάνωσε η Huffington Post με 11 γευσιγνώστες και 12 γιαούρτια, πρώτο σαν γεύση ήρθε το ιρλανδικό Skyr.Παρ’ όλα αυτά το ελληνικό ή τύπου ελληνικό γιαούρτι βρίσκεται στις έξι θέσεις της λίστας. Πρόκειται για αμερικάνικα brand names που όμως χρησιμοποιούν την ελληνική συνταγή παρασκευής του γιαουρτιού και αναφέρουν στη συσκευασία  τους ότι πρόκειται για ελληνικό γιαούρτι.

Στην 2η θέση ακριβώς πίσω από το Skyr βρίσκεται το «ελληνικό» Stoneyfield Greek Organic αλλά κερδίζουμε και την 3η  με το Trader Joe’s Non Fat Plain Greek Style. Στην 5η βρισκόμαστε με το Wallaby Organic Greek, στην 6η με το Brown Cow Non GMO Greek Yogurt, στην 7η με το Τrader’s Jow Organic Greek Style Nonfat και στην 8η με το Chobani Greek Yogurt.

Oπότε και πάλι σκίζουμε για να μην υπολογίσουμε και τα πραγματικά ελληνικής προέλευσης και brand name γιαούρτια που κυκλοφορούν στην αμερικάνικη αγορά την οποία μόνο μικρή δεν λες. 1,6 δις δολάρια ξόδεψαν οι Αμερικάνοι για γιαούρτια όλων των ειδών το 2012 ενώ το ελληνικό ή τύπου ελληνικό γιαούρτι από το 1% της αγοράς που κατείχε το 2007 εκτοξεύθηκε στο 44% που γράψαμε στην αρχή το 2013. Γατάκια οι Ισλανδοί μπροστά μας.