Η σκηνή στην παραλία της Ελούντας πριν από δύο μόλις χρόνια -καλοκαίρι για την ακρίβεια- ήταν κυριολεκτικά σουρεαλιστική. Ένα ζευγάρι απολάμβανε μπροστά σε ένα παραμυθένιο ντεκόρ που είχε στηθεί ειδικά για την περίπτωση, εικόνες και βίντεο από ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους. Το ζευγάρι ήταν ο παντοδύναμος τότε επιχειρηματίας κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και η σύζυγός του Κατερίνα, που γιόρταζαν την επέτειο του γάμου τους. Για χάρη τους είχε «κλειστεί» όλη η παραλία του πολυτελούς resort -είχε απαγορευθεί η πρόσβαση σε όλους τους πελάτες- και καθώς το φεγγάρι έλουζε τα ήρεμα νερά, χιλιάδες πομφόλυγες -η σικ εκδοχή της φουσκάλας νερού-εκτοξεύονταν από ειδικό μηχάνημα που είχε επιστρατευτεί για την περίσταση.

Φέτος το καλοκαίρι η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική για το πάλαι ποτέ λαμπερό ζεύγος, που δεν γιόρτασε καν την φετινή επέτειο, ενώ οι φήμες για το επερχόμενο διαζύγιο είχαν ήδη απλωθεί για τα καλά στους Fendi καναπέδες της κοσμικής Αθήνας. Ήταν κοινό μυστικό άλλωστε, ότι τους τελευταίους μήνες ο επιχειρηματίας έμενε μαζί με την μητέρα του σε κατοικία στο Πανόραμα της Βούλας, ενώ η σύζυγός του μαζί με τα παιδιά τους, στην πολυτελή έπαυλη της Βουλιαγμένης. Εκεί, όπου δόθηκαν δεκάδες δεξιώσεις με καλεσμένους πολιτικούς και επιχειρηματίες, πριν από την σύλληψη του κ. Λαυρεντιάδη για το σκάνδαλο των δανείων της Proton Bank.

Η αποκαθήλωση του glam ζευγαριού ήταν άμεση και σκληρή, όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο επιχειρηματίας προφυλακίστηκε και η κ. Κατερίνα Λαυρεντιάδη εξαφανίστηκε κυριολεκτικά.

Στενός της φίλος, που θέλησε να της συμπαρασταθεί, όταν τα δημοσιεύματα έπεφταν σαν το χαλάζι, την πήρε τηλέφωνο πάνω από πενήντα φορές σε μια ημέρα. Δεν του απάντησε ποτέ, ούτε στα μηνύματα που της έγραψε, δείχνοντας του ότι προτιμούσε να μείνει μόνη της. Οι πληροφορίες λένε ότι ελάχιστες φορές -κάποιοι άνθρωποι επιμένουν ότι δεν το έκανε ποτέ- επισκέφτηκε τον σύζυγό της στον Κορυδαλλό κατά την διάρκεια της προφυλάκισής του.

Το γυαλί της σχέσης τους είχε ήδη ραγίσει και σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, τεράστιο ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι επιχειρηματικές κινήσεις του κ. Λαυρεντιάδη, τον τελευταίο χρόνο της παντοδυναμίας του. Η σύζυγός του διαφωνούσε με κάποιες επιλογές του, απεχθανόταν τον εξ’ απορρήτων του κ. Πέτρο Κυριακίδη -που εξαφανίστηκε λίγο πριν συλληφθεί και εικάζεται ότι βρίσκεται κάπου στην Λατινική Αμερική- και του ζητούσε να αναθεωρήσει κάποιες αποφάσεις του.

 

Ήθελαν το Alpha Nero!

Υπήρχαν βέβαια και αποφάσεις του με τις οποίες συμφωνούσε απόλυτα. Μια από αυτές είχε να κάνει με την αγορά μιας θαλαμηγού, όχι όμως μιας οποιασδήποτε θαλαμηγού…

Κάποιοι δεν έχουν ξεχάσει την έπαρση του ζεύγους, όταν όλα ήταν καλά και την άγνωστη σχετικά ιστορία με το Alpha Nero, το πρώην πλωτό παλάτι του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου. Όταν εκμυστηρεύθηκαν σε στενό τους συνεργάτη που είχε στενές σχέσεις με το ζεύγος Αγγελόπουλου ότι θέλουν να το αγοράσουν, ο τελευταίος κανόνισε ένα δείπνο στο σπίτι του, ώστε τα δύο ζευγάρια να γνωριστούν καλύτερα.

Το ζεύγος Λαυρεντιάδη επιθυμούσε το δείπνο να λάβει χώρα στην οικία Αγγελοπούλου, κάτι όμως που δεν επιθυμούσε την δεδομένη στιγμή η Γιάννα. Έτσι συναντήθηκαν σε ουδέτερο «έδαφος» και μετά το δείπνο, όταν ο πάγος είχε σπάσει ελαφρώς, ο κ. Λαυρεντιάδης έφερε στην επιφάνεια το θέμα της θαλαμηγού, που πουλιόταν 130.000.000 ευρώ.

«Με ενδιαφέρει το σκάφος» είπε «και είμαι διατεθειμένος να δώσω 35.000.000 ευρώ» συμπλήρωσε. Ο κ. Θόδωρος Αγγελόπουλος απλά χαμογέλασε και δεν είπε τίποτε, η Γιάννα όμως μίλησε και έδωσε τέλος στο παζάρι με την φράση «ας αλλάξουμε θέμα συζήτησης».

Από εκείνη την βραδιά στην Κηφισιά, πάρα πολλά άλλαξαν μέσα σε λίγα χρόνια για το ζεύγος Λαυρεντιάδη, που γκρεμίστηκε πολύ απότομα από τον θρόνο του, πληρώνοντας ακριβά την απατηλή λάμψη της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.