Ότι στο Λονδίνο οι τιμές των ακινήτων έχουν φτάσει σε στρατοσφαιρικά επίπεδα το γνωρίζει κάθε ευκατάστατος Έλληνας και κάθε λιγότερο ευκατάστατος αναγνώστης των βρετανικών εφημερίδων.

Όμως, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οδηγούμενη από τους Ρώσους ολιγάρχες, Άραβες πετρελαιάδες, Κινέζους επιχειρηματίες και Έλληνες φοροφυγάδες, η αγορά ακινήτων στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου βασιλείου έχει γίνει απλησίαστη για τους ντόπιους, που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αναζητήσουν στέγη στην άκρη του Θεού –κυριολεκτικά- και να εναποθέσουν το μέλλον τους στα χέρια των σιδηροδρομικών εταιρειών.

Δεν μας πιστεύετε; Ιδού τα πειστήρια: Ένα σπιτάκι 18 τετραγωνικών στο φιλήσυχο Ίσλινγκτον, κοντά στο κέντρο του Λονδίνου πουλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες έναντι του πολύ λογικού ποσού των 350.000 ευρώ (20.000 ευρώ το τετραγωνικό περίπου). Το οίκημα, το οποίο μπορείτε να θαυμάσετε, είναι μονόχωρο αλλά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο με μοναδική ευφυία ώστε να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις της εργένικης ζωής. Το κρεβάτι βρίσκεται σε ένα υπερυψωμένο δώμα το οποίο στερεώνεται πάνω από την είσοδο του σπιτιού και στο οποίο ο ενδιαφερόμενος έχει πρόσβαση από τον πάγκο της κουζίνας.

Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην φαντασία σας.