Υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά σε ρόλο απασφαλισμένης χειροβομβίδας

"Αρκεί ένας Χαρδούβελης και ένας Ντινόπουλος για να με κάνουν να νιώσω συμπάθεια για τον πρωθυπουργό". Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη.

Υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά σε ρόλο απασφαλισμένης χειροβομβίδας

"Αρκεί ένας Χαρδούβελης και ένας Ντινόπουλος για να με κάνουν να νιώσω συμπάθεια για τον πρωθυπουργό". Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη.


Είναι ειλικρινά μερικές στιγμές που συμπονώ τον πρωθυπουργό. Αν και «Σαμαρικιά» δεν υπήρξα ποτέ, αν και τόσο εγώ όσο και οι κολλητοί μου «βρακί να φορέσουμε δεν έχουμε» τα τελευταία πέντε χρόνια, αν και οι περισσότεροι τρώμε τα νύχια μας, γιατί πολλές φορές δεν μένει να φάμε τίποτε άλλο, αν και «χαρούμενοι» γονείς είμαστε όταν  τα παιδιά μας κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από την Ελλάδα κακήν κακώς, αν και όσοι κρατιόμαστε στα πόδια μας είναι γιατί συμπονάμε ο ένας τον άλλον, αν και νιώσαμε «εγκληματίες» γιατί κάποιοι «καταραμένοι» βρήκαμε ένα σπίτι από τον παππού μας, αν και δουλεύουμε 15 ώρες την μέρα 7 μέρες την εβδομάδα για λεφτά που φτάνουν να καλύψουν ανάγκες δέκα ημερών, αν και φλερτάρουμε με την κατατονία και την κλινική κατάθλιψη, αρκεί ένας Γκίκας Χαρδούβελης και ένας Αργύρης Ντινόπουλος για να με κάνουν να νιώσω συμπάθεια για τον πρωθυπουργό.

Θυμάμαι ότι για το μπάχαλο και τον τραγέλαφο που είχε προκαλέσει ο ΕΝΦΙΑ, χρειάστηκε μεσολάβηση του πρωθυπουργού του ιδίου για να γίνει διαχείριση από τους καθ' ύλη αρμοδίους υπουργούς... Αναρωτιέμαι αν ο Γκίκας Χαρδούβελης μιλάει με την οικογένειά του, με τον οδοντιατρό του, με τον φαρμακοποιειό του, με δυο φίλους του απο τον στρατό έστω. Όλοι περίμεναν την ρύθμιση των 100 δόσεων για ν’ αρχίσουν -όσοι έχουν χρήματα- να πληρώνουν κάτιτις... Μέχρι την στιγμή που γράφω, οι πληροφορίες θέλουν στην ρύθμιση να μπαίνουν όσοι έχουν πληρώσει την δόση Οκτωβρίου(!). Ή κάτι πίνουν και δεν το ξέρουμε ή οι συναρμόδιοι με τον Γκίκα Χαρδούβελη υπουργοί είναι συγγενείς του Ραν Ταν Πλαν! Βαριέμαι και ν' αναδείξω το μέγεθος της βλακείας. Ένας που πλήρωσε, καλέ, την δόση του Οκτωβρίου γιατί να μπει σε ρύθμιση;

Και εκεί που νόμιζα ότι (κούφια η ώρα που το γράφω) ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να ζει με ενσωματωμένο πιεσόμετρο, «σκάει» και η ιστορία του Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος μοιάζει να έχει κάνει προβολή στο μέλλον και δηλώνει «άνεργος»... Εμ... η δημοσιογραφία τελείωσε για εκείνον, στην πολιτική μμμ.... Προφανώς οι συναστρείες τους είναι κόντρα. Άρα ανοίγει δρόμος για να συνεχίσει ως συγγραφέας -που ως γνωστό, εκτός απο την Χίσλοπ και την Μαντά οι περισσότεροι "διανοούμενοι" με δανεικά πασατέμπο την βγάζουν. 

Τι να γράψω άλλο εκτός απο το «καλή τύχη, κύριε Πρωθυπουργέ» και κουράγιο;
 


(Διαβάστε την απάντηση του ΕΔΟΕΑΠ προς τον υπουργό της κυβέρνησης Αργύρη Ντινόπουλου)

Με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και ανακοινώσεις του βουλευτή και Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ ανακοίνωσε:

1.     Ο κ. Ντινόπουλος υπέβαλε την 27/6/2013 αίτημα το οποίο αναφέρει : «Σας παρακαλώ να ανακαλέσετε την αίτησή μου για προαιρετική ασφάλιση και να προβείτε σε διακανονισμό των οφειλών μου στον κλάδο ασθενείας». Την ίδια ημέρα, μέσω εκπροσώπου του, υπέβαλε αίτημα για ασφάλιστρο ανεργίας το οποίο υπέγραψε αντ’ αυτού ο εκπρόσωπός του. Για να υποβληθεί το συγκεκριμένο αίτημα θα πρέπει να συνοδεύεται και από συγκεκριμένα δικαιολογητικά. Στην προκειμένη περίπτωση υποβλήθηκαν μαζί με το αίτημα συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα από τον κ. Ντινόπουλο «Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης» και το τελευταίο εκκαθαριστικό του σημείωμα. 

2.     Στην υπεύθυνη δήλωση η οποία συνυπεβλήθη με την αίτηση ασφαλίστρου ανεργίας την οποία υπογράφει ο ίδιος ο κύριος Ντινόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι : «Οι εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία είναι από την αυτασφάλιση που πληρώνω στον ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ». Ο κ. Ντινόπουλος ουδέποτε από το 2008 κατέβαλε εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ. Παρά το γεγονός αυτό και ενώ γνώριζε ότι δεν καταβάλλει εισφορές, έκανε χρήση των Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού.

3.     Ο κ. Ντινόπουλος υπέβαλε αίτηση προαιρετικής ασφάλισης στον ΕΔΟΕΑΠ τον Μάρτιο του 2009 η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. το Δεκέμβριο του ιδίου έτους με αναδρομική ισχύ. Ειδοποιήθηκε δε εγγράφως για τις οφειλές του και τις προσαυξήσεις που συνεπάγεται η μη έγκαιρη καταβολή εισφοράς προαιρετικής ασφάλισης. Στο διάστημα των τεσσάρων ετών , δεν κατέβαλε καμία εισφορά και στη συνέχεια υπέβαλε αίτημα ανάκλησης της συγκεκριμένης αίτησης.

4.     Ο κ. Ντινόπουλος την 15 Ιουλίου 2013 υπέβαλε αίτηση να του χορηγηθεί βεβαίωση πως είναι ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ ώστε να εξαιρεθεί από το Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων. Η βεβαίωση ουδέποτε του χορηγήθηκε ενώ διερευνάται αν είχε δικαίωμα ασφάλισης και χρήσης των υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ σε περίπτωση που ήταν ασφαλισμένος για ασθένεια στο Ταμείο Νομικών.

5.     Οι υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ αναζήτησαν επί μήνες λύση στα αιτήματα που υπέβαλε ο κ. Ντινόπουλος με πνεύμα καλής θέλησης όπως συμβαίνει με κάθε ασφαλισμένο του Οργανισμού.

6.     Στην συνεδρίαση της 15ης Οκτωβρίου του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ ο Πρόεδρος εισήγαγε το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη. Παρουσιάστηκαν στο Δ.Σ. δύο σενάρια υπολογισμού των οφειλών του κυρίου Ντινόπουλου (ένα με ασφάλιστρο ανεργίας αναδρομικά και ένα με βάση την 28η ασφαλιστική κλάση του ΙΚΑ) και διακανονισμός οφειλής σε 48 δόσεις. Επίσης κατατέθηκε γνωμοδοτικό σημείωμα του νομικού συμβούλου του Οργανισμού Καθηγητή κ. Δημ.Μέλισσα . Μέλη του ΔΣ ζήτησαν συγκεκριμένες διευκρινίσεις από τις οποίες προέκυψε ότι υπήρχαν κενά στην εισήγηση του θέματος και ο Πρόεδρος ως έχει δικαίωμα από το καταστατικό ανέβαλε την συζήτηση του θέματος.

7.     Στη συνεδρίαση της 22ας Οκτωβρίου το θέμα του κ. Ντινόπουλου δεν είχε τεθεί στην Ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ. Μετά από αίτημα του Γενικού Γραμματέα με το οποίο συντάχθηκαν αλλά έξι μέλη του Δ.Σ. (απουσίαζε στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ο κ. Γιάννης Αγγέλης ) ο Πρόεδρος έβαλε το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη.

8.     Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ μετά από μακρά συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα:

Α)  Απορρίπτεται η  από 27/6/2013 αίτηση του κου Ντινόπουλου για την ανάκληση της προαιρετικής ασφάλισης καθώς στο επίμαχο διάστημα προκύπτει ότι ο ίδιος και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς του  έκαναν χρήση των παροχών ασθενείας του Ταμείου.
Β) Να καταλογιστεί το ποσό της προαιρετικής ασφάλισης που δεν κατέβαλε ο κ. Ντινόπουλος με τις νόμιμες προσαυξήσεις καθώς έκανε χρήση των υπηρεσιών υγείας.
Γ) Να κληθεί εγγράφως ο κ. Ντινόπουλος να προσκομίσει βεβαιώσεις από το Ταμείο Νομικών για την ασφαλιστική του κατάσταση αλλά και όποιο άλλο στοιχείο του ζητηθεί και να διευκρινίσει βάσει ποιων νομοθετικών διατάξεων αιτείται τη συνέχιση της ασφάλισης στον ΕΔΟΕΑΠ. Σε περίπτωση που τα στοιχεία που θα προσκομιστούν δεν δικαιολογούν τη συνέχιση της ασφάλισης του κ. Ντινόπουλου στον ΕΔΟΕΑΠ αυτή θα διακοπεί.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα