Οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν το λογισμικό Android της Google υπερτερούν κατά πολύ, έναντι εκείνων που χρησιμοποιούν το IOS της Apple, σύμφωνα με τα στοιχεία της International Data Corporation (IDC).

To 80% των κινητών τηλεφώνων που πωλήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2013 χρησιμοποιούν το λογισμικό της Google, καθώς υπολογίζεται πως από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο αγοράστηκαν 211 εκ. συσκευές με Android.

Το 12,9% της αγοράς κατέχει το iOS της Apple, με το Windows Phone να καταλαμβάνει το 3,6% και τέταρτο το Blackberry με 1,7%.

Βέβαια, το λογισμικό της Apple χρησιμοποιείται μόνο από τα smartphones της Apple, τα iPhone, ενώ το λογισμικό της Google «φοράνε» πάνω από 5 εταιρείες που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα. Αυτό αποδεικνύει πως το 12,9% που κατέχει η Apple δεν είναι καθόλου αμελητέο ποσοστό, σε ό,τι έχει να κάνει με τις πωλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρατηρήθηκε υψηλή αύξηση των πωλήσεων smartphones, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Η αύξηση αυτή άγγιξε το 40%.

Τέλος, στην έκθεση της IDC τονίζεται πως τα phablets, το tablet δηλαδή με λειτουργία τηλεφώνου, είναι ανερχομένη τάση!