Σοκάρει ο μάνατζερ του Σιπνιέφκσι!

«Μπαίνει στα 40 αλλά μοιάζει με 70. Φοβάμαι για την υγεία του, χρειάζεται βοήθεια, επιχείρησε να αυτοκτονήσει».

Σοκάρει ο μάνατζερ του Σιπνιέφκσι!

«Μπαίνει στα 40 αλλά μοιάζει με 70. Φοβάμαι για την υγεία του, χρειάζεται βοήθεια, επιχείρησε να αυτοκτονήσει».


Ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι υπήρξε χαρισματικός ποδοσφαιριστής. Για όποιους δεν θυμούνται, πέρασε από Παναθηναϊκό ΟΦΗ, Καβάλα και Καλλιθέα.
Εκτός, όμως, από... ροπή στη μπάλα, είχε και... δαίμονες που τον έτρωγαν με πρώτο και καλύτερο το ποτό, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στη βιογραφία του, που διαβάσατε εδώ πριν από λίγες μέρες.

Τώρα έρχεται ο ίδιος ο βιογράφος του Πολωνού να συνταράξει με τα λεγόμενά του. Ο εκ των συγγραφέων Πάβελ Χόστσιμ, μίλησε στο Gazzetta.gr για το προφίλ του «Σίπεκ» τονίζοντας πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ προτού συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. 
Αποκαλύπτει συγκλονισμένος την στιγμή που ο Σιπνιέφσκι του αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησε να αυτοκτονήσει στη Σουηδία καταπίνοντας μία χούφτα χάπια, τα προβλήματα υγείας που τον κάνουν να δείχνει 70 ετών, ενώ επεσήμανε πως φοβάται για τη ζωή του.

«Ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές με σπουδαίο ταλέντο. Ήταν πάντα μπροστά από τους υπόλοιπους Πολωνούς ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς όμως πνευματικά δεν ήταν ποτέ έτοιμος για να πετύχει. Πιστεύω πως αξίζει να αφιερώσει κάποιος μερικές ώρες για να αντιληφθεί την ψυχολογία του Ιγκόρ, ενός ανθρώπου που υποφέρει. Θα μπορούσε να είναι παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής, όμως δεν είχε το μυαλό για να το κάνει. Επίσης το βιβλίο θα διαβαστεί από οπαδούς που πιστεύουν πως ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι είναι διαφορετικός από εκείνους. Νομίζω πως γρήγορα θα αλλάξουν γνώμη, για πάντα ήταν ένα δυστυχισμένο παιδί».

Από το ξεκίνημα της καριέρας του Σιπνιέφσκι άπαντες γνώριζαν τα προβλήματα του αλλά ουδείς τον βοήθησε. «Τα προβλήματα για τον Ιγκόρ άρχισαν πολύ γρήγορα, στην ουσία όταν ήταν έφηβος. Έπαιξε ρόλο όμως και το περιβάλλον του, οι προπονητές του έκαναν λάθη από την αρχή. Για πολλά χρόνια στην Πολωνία λέγαμε την ακόλουθη φράση: ‘Eίναι καλύτερα να έχουμε έναν μεθυσμένο Σίπεκ (σ.σ.: Σιπνιέφσκι) παρά δύο διαυγείς ποδοσφαιριστές’. Είναι κρίμα γιατί κανείς δεν επεσήμανε τα προβλήματα και δεν προσπάθησε να τον βοηθήσει σε αρχικό στάδιο. Αν συνέβαινε αυτό πιθανότατα θα είχε διασωθεί».

Η ζημιά για τον παλαίμαχο επιθετικό έγινε προτού παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. «Ήδη προτού έρθει στην Ελλάδα κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Δεν μπορώ να πω πως όλα τα στραβά άρχισαν στην Ελλάδα, αλλά ήταν ένα διαφορετικό μέρος για τον ίδιο όπου κανείς δεν αντέδρασε και δεν στάθηκε στο πρόβλημα. Ασφαλώς και ο Ιγκόρ ήταν ενήλικος και ουδείς έχει την υποχρέωση να τον εκπαιδεύσει ή να τον φρουρεί. Πιστεύω πως αν είχε πάρει το μάθημα του νωρίτερα, εάν κάποιος αρκετά γενναίος του έριχνε μία κλωτσιά στον ‘πισινό’ θα βρισκόταν σε διαφορετικό μέρος από ότι σήμερα».

Η υγεία του παραμένει κλονισμένη παραπέμποντας σε υπερήλικα, όπως λέει ο βιογράφος. «Ο Ιγκόρ είναι άρρωστος. Θα γίνει 40 ετών σε λίγες μέρες, αλλά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι σαν 70! Τον γνωρίζω πολύ καλά και όταν μιλώ με κόσμο τους λέω πως φοβάμαι για την υγεία του. Ξέρω πως ποτέ δεν θα ξεχάσει τα προβλήματα του, όμως είμαι βέβαιος πως μπορεί να νιώσει καλύτερα από ότι σήμερα».

Ο Πάβελ Χόστσνι δεν κρύβει το σοκ που ένιωσε όταν ο Σιπνιέφσκι του εκμυστηρεύτηκε τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησε να αυτοκτονήσει. «Το πιο σοκαριστικό σημείο είναι όταν αγωνιζόταν στη Σουηδία προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Όταν μου περιέγραψε την συγκεκριμένη κατάσταση δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μέρες. Όταν έκλεινα τα μάτια μου, πολλές φορές έβλεπα ένα νέο παιδί, σπουδαίο ποδοσφαιριστή που κατάπινε μία χούφτα χάπια. Ήταν για μένα η πιο σοκαριστική στιγμή». 
 
O άλλοτε άσος της Βίσλα Κρακοβίας χρειάζεται βοήθεια προκειμένου να κάνει… restart στη ζωή του. Εδώ όμως έρχεται άλλο ένα χτύπημα: «Ο Ιγκόρ είναι κάπως ξεχασμένος από τον ποδοσφαιρικό κόσμο στην Πολωνία. Ελπίζω πως με το βιβλίο θα τον θυμηθούν και ενδεχομένως θα βρεθεί κάποιος που θα τον βοηθήσει. Όσο έπαιζε ποδόσφαιρο είχε βοηθήσει πολύ κόσμο και μεγάλο μέρος των απολαβών του, το διέθεσε σε φτωχούς ανθρώπους. Σήμερα είναι εκείνος που χρειάζεται την βοήθεια μας».  

* H αυτοβιογραφία του Ιγκόρ Σιπνιέφσκι “ZaSYPAni” κυκλοφόρησε στις 8 Οκτωβρίου στα πολωνικά και ήδη είναι best-seller στην πατρίδα του παλαίμαχου στράικερ.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα