Είναι ένα ματς μεγάλο εξ ορισμού. Κάτι η διοργάνωση, κάτι ο αντίπαλος με την ιστορία και το όνομα που κουβαλά, κάτι η κρισιμότητα της αναμέτρησης, καθιστούν αναμφίβολα κομβικό το παιχνίδι που ίσως κρίνει πολλά.

Ολυμπιακός εναντίον Γιουβέντους την Τετάρτη το βράδυ στο Γ. Καραϊσκάκης και ο Μίτσελ, βλέποντας την αμυντική απόδοση της ομάδας του κόντρα στον Εργοτέλη, έχει ένα πράγμα στο μυαλό. Τον τρόπο που θα κόψει τη δημιουργική Γιουβέντους. Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει ο Ισπανός; Τα ονόματα της “βέκια σινόρα” είναι σεβαστά ακόμα και από τις… νοικοκυρές. Πίρλο, Πογκμπά, Τέβες, Βιδάλ (αν παίξει) κλπ.

Ο 51χρονος προπονητής, μετά τα λουριά που τράβηξε στα αποδυτήρια και έπειτα από τα “γκάζια” που πάτησε στην Κρήτη λόγω της αγχώδους νίκης, έχει σχεδόν καταλήξει στις αλλαγές που θέλει να κάνει στην ενδεκάδα, ώστε να κρατήσει την πρωτοπόρο του καμπιονάτο όσο πιο μακριά γίνεται από την εστία του Ρομπέρτο. Ο Ισπανός θεωρεί -με τις έως τώρα πληροφορίες- ότι το κλειδί που θα τον βοηθήσει δεν είναι… γαλλικό, αλλά αφρικανικό. Αυτό, λέγεται Ντέλβιν Εντινγκά.

Ο Κονγκολέζος θα επανέλθει στην ενδεκάδα των πρωταθλητών και μαζί με τον Μιλιβόγιεβιτς θα αναλάβουν να κόψουν τη γηραιά κυρία στα δύο, με τη συνδρομή του Γιάννη Μανιάτη ο οποίος θα αναλάβει το τρανζίσιον, τα τρεξίματα δηλαδή από το χώρο του κέντρου.