Το νέο χαστούκι που έφαγε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο από τον ΟΦΗ, δρομολόγησε ουσιαστικά τις εξελίξεις. Ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος δεν φαίνεται να διατρέχει μέχρι αυτή την ώρα κίνδυνο, επισήμανε στους παίκτες του τα λάθη που κάνουν ειδικά στις στημένες φάσεις και ήδη έχει πει στη διοίκηση τι είναι απαραίτητο να γίνει εν όψει Ιανουαρίου.

Ο “Ολλανδός” (και ο Αλαφούζος) το ‘χουν πάρει απόφαση, άσχετα αν ακόμα δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο. Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει παίκτη στην άμυνα που θα βοηθήσει τον Σίλντενφελντ να δώσει τη σταθερότητα και τη σιγουριά που λείπει, αλλά και στα χαφ λέγεται ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποκτηθεί ποιοτικός χαφ με τη δημιουργική ικανότητα ως απαραίτητο προσόν.

Όσον αφορά τη δυστοκία στην επίθεση, οι πράσινοι ποντάρουν στην επιστροφή του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος εκτός από τα γκολ που -δεδομένα- θα προσφέρει, θα “βοηθήσει”, κατά πάσα πιθανότητα, και τον Μλάντεν Πέτριτς να ξεκολλήσει και να αποτελέσει επιτέλους έναν επιθετικό με οντότητα και επικινδυνότητα.

Από εκεί και πέρα, εάν βρεθεί αξιοπρόσεκτη περίπτωση που να αξίζει… τα λεφτά της (σ.σ. Μαυρίας), θα εξεταστεί. Ειδικά στην περίπτωση που η ομάδα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και τη νέα χρονιά. Στο ενδεχόμενο, δηλαδή, που θα έχει προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League.

Αν όχι, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το “διαζύγιο” Παναθηναϊκού-Αναστασίου. Ακόμα, βέβαια, είναι νωρίς για κάτι τέτοιο…