Το τραγικό ξεκίνημα της εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2016, έφεραν γκρίνιες για τον Κλαούντιο Ρανιέρι, τόσο εντός όσο και εκτός του ομοσπονδιακού συγκροτήματος. Παρόλα αυτά, η ΕΠΟ τον στηρίζει (ορθά προς το παρόν) και ζητεί “επαναφορά” από τον Ιταλό τεχνικό.

Ο 62χρονος προπονητής από την πλευρά του φέρεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του για αναστροφή του κλίματος, αποφάσεις που ενέχουν… εκπλήξεις. Ο Ρανιέρι καταρχάς είναι αποφασισμένος να τραβήξει τα λουριά στα αποδυτήρια και να αφήσει τον χαλαρό -ομολογουμένως- τρόπο που προσέγγισε τους διεθνείς από τη μέρα που ανέλαβε.

Εκτός αυτού, σκέφτεται να κόψει ακόμα και πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, στην περίπτωση που δει ότι μερικοί δεν μπορούν να… συνέλθουν και συνεχίζουν να παρουσιάζονται μέτριοι στους αγώνες των ομάδων τους. Τα παραδείγματα δεν είναι λίγα, άλλωστε.

Στις σκέψεις του Ιταλού είναι και η αλλαγή -και επιστροφή στην “αναμονή”- του αγωνιστικού στιλ της εθνικής. Ο Ρανιέρι έχει σχεδόν αποφασίσει να ξαναπαίξει το 4-3-3 των προκατόχων του, Σάντος και Ρεχάγκελ, και να αφήσει τα πιο επιθετικά πλάνα που έχει κατά νου, με δεδομένο ότι έως τώρα δεν έχει δικαιωθεί για τη νέα αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας.