Δεν είμαι γνώστης της ελληνικής μόδας για να μπορώ να κρίνω. Άσε που η μάνα μου «βλάχο» με ανεβάζει, «κακόγουστο» με κατεβάζει όταν προσπαθώ να συνδυάσω πουά πουκάμισο με κοτλέ βερμούδα.Τες πα, για την σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη έχω ακούσει τα καλύτερα. Και πιστεύω ότι είναι ένας πανέξυπνος και δημιουργικός άνθρωπος που αντιλαμβάνεται τα κελεύσματα των καιρών και προσαρμόζεται ανάλογα.

Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι για νέο της μοντέλο διάλεξε την εναλλακτικά υπέρκομψη Σάσα Σταμάτη όπως φαίνεται κι από τη θελκτικά σαρκοφαγική οδοντοστοιχία της στη photo του εξωφύλλου όπου χαμογελάει (επειδή πεινάει) . Η ευφυΐα της κας Κριθαριώτη φαίνεται από ένα και μόνο πράγμα: Ότι το σεμεδάκι νεκροκρέβατο με το οποίο την έντυσε, στολίζοντας το με μια κορδέλα πένθους, ανταποκρίνεται απόλυτα στην περσόνα του μοντέλου της.

Γιατί η μόδα είναι τέχνη και η τέχνη θέλει συνέπεια. Της κότσαρε από δίπλα και δύο κοριτσάκια που χαμογελάνε σαν μόλις να τα έδειρε η Τζέσυ Παπουτσή σε ρόλο διευθύντριας ορφανοτροφείου λέγοντάς τους «ή χαμογελάτε ή το βράδυ πάτε για ύπνο νηστικές» και το πολιτικό σχόλιο ολοκληρώθηκε. Και έκανε και σινεφίλ αναφορά στην ταινία “The Others” με τη Νικόλ Κίντμαν που όλοι ήταν από την αρχή πεθαμένοι.

Γιατί με αυτή τη photo η κυρία Κριθαριώτη αυτό ήθελε να πετύχει. Ένα «καταγγέλλω»  στην ψεύτικη λάμψη της δημοσιότητας. Δεν είναι τυχαίο πως το φόρεμα της Σάσας είναι κάτι σαν δαντελωτά που απεικονίζουν κονδυλώματα. Δηλαδή μεταφορικά το απόστημα της σημερινής πραγματικότητας.

Δεν είναι τυχαίο που ενώ αγκαλιάζει τα παιδάκια έχει το βλέμμα της μάγισσας του Χάνσελ και Γκρέτελ, με υποσημείωση «αν με απολύσει ο Λιάγκας θα σας φάω ζωντανά». Δεν είναι τυχαίο ότι έχει βάλει τις πιτσιρίκες να ποζάρουν σαν τη Φαίη Σκορδά με υπονοούμενο ότι η Φαίη είναι αιώνια παιδούλα για να μην την απολύσει ο Λιάγκας.

Το μόνο που μου λείπει από τη photo, είναι ένα βίντεο, ένα ηχητικό ντοκουμέντο τουλάχιστον. Να ακούσω τη Σάσα να συνομιλεί με τα παιδάκια όπως μιλάει μελίρρυτα στην οθόνη. Να τα ρωτάει τρυφερές ερωτήσεις: «Αν θες να κλάσεις θα προφτάσεις». Όταν ποζάρεις, αισθάνεσαι βιωματικά το «χέσε ψηλά κι αγνάντευε». Και άλλα τέτοια.

Να γίνει ένα θεματάκι βρε παιδί μου, κάτι τις, πριν χάσει η Σάσα την κομψότητα και τη λάμψη της και πριν σκεφτεί ο πάντα ζηλιάρης Λιάγκας να φέρει στο πλατό θύματα τροχαίων κατ’ ευθείαν από τα επείγοντα για να χορέψουν μαζί του break dance.