Διαβάζεις:
Στην Κέρκυρα το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη λεπτοσπείρωση
Στην Κέρκυρα το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη λεπτοσπείρωση

Στην Κέρκυρα το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη λεπτοσπείρωση

Κλιμάκιο επιστημόνων θα βρεθεί στο νησί των Φαιάκων προκειμένου να προχωρήσει σε ενημερωτικές δράσεις.

Στην Κέρκυρα το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη λεπτοσπείρωση

Κλιμάκιο επιστημόνων θα βρεθεί στο νησί των Φαιάκων προκειμένου να προχωρήσει σε ενημερωτικές δράσεις.


Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., στο πλαίσιο των συνεχών και συντονισμένων ενεργειών ευαισθητοποίησης των Επαγγελματιών Υγείας και του Κοινού για την λεπτοσπείρωση, ενημερώνει για τα εξής:

Κλιμάκιο επιστημόνων του Γραφείου Ζωονόσων του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Υγείας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με τη συμμετοχή του Ομότιμου Καθηγητή Βακτηριολογίας, Παρασιτολογίας, Ζωονόσων και Γεωγραφικής Ιατρικής κ. Ι. Τσελέντη, θα επισκεφθεί την Κέρκυρα από τις 17 έως 23 Οκτωβρίου 2014 και θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές δράσεις τόσο των Επαγγελματιών Υγείας όσο και του πληθυσμού του νησιού.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, στις 18:00 μμ στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ενημέρωσης για το κοινό και τους τοπικούς παράγοντες με θέμα «Λεπτοσπείρωση: Πρόληψη και Αντιμετώπιση». Αντίστοιχα, την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των Επαγγελματιών Υγείας στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Γ.Ν. Κέρκυρας, με θέμα «Πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση της Λεπτοσπείρωσης στην Ελλάδα».

Το κλιμάκιο θα προχωρήσει, επίσης, σε επιτόπια επιδημιολογική και περιβαλλοντική διερεύνηση, καθώς και σε παρεμβάσεις πεδίου κατά προτεραιότητα σε περιοχές όπου το νόσημα εμφανίζει μεγαλύτερη επίπτωση.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υπενθυμίζει τη σημασία της λήψης και τήρησης των ατομικών μέτρων προστασίας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης και πιθανής μόλυνσης από λεπτόσπειρα, τα οποία περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Μυοκτονίες στο οικιακό περιβάλλον

2. Απομάκρυνση σκουπιδιών και διατήρηση σχολαστικής καθαριότητας εντός των οικιών

3. Χρήση μέσων παρεμπόδισης για την είσοδο τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους όπου κινούνται άνθρωποι όπως κατοικίες, αυλές, αποθήκες κλπ.

4. Αποφυγή οιασδήποτε επαφής με τρωκτικά γενικότερα

5. Εφαρμογή προστατευτικού ρουχισμού (γάντια, μακριά μανίκια, παντελόνι, γαλότσες) σε όσους ασχολούνται με εργασίες υπαίθρου

6. Αποφυγή έκθεσης τροφίμων και πόσιμου νερού σε περιοχές όπου υπάρχουν τρωκτικά.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα