Η εξάρτηση των χρηστών smartphones από τα τηλέφωνά τους είναι δεδομένη, αφού είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν πλέον πάνω από 221 διαφορετικές εργασίες με αυτά.

Σε έρευνα που έγινε σε 2000 ιδιοκτήτες smartphone προέκυψε ότι η χρήση τους ξεκινάει, κατά μέσο όρο, στις 7:31 το πρωί με το ξύπνημα, με πρώτη χρήση τον έλεγχο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του Facebook, του καιρού, των πρώτων ειδήσεων, αποστολή προσωπικών μηνυμάτων κ.α.

Την έρευνα την έκανε το Μarketing Αgency Tecmark, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Richard Heyes δήλωσε: «Τα έξυπνα τηλέφωνα είναι ένας ευκολότερος τρόπος για να έχουμε πρόσβαση στις πληροφορίες και τους φίλους μας μέσω του διαδικτύου. Για τους περισσότερους από εμάς, είναι πλέον δεύτερη φύση. Σίγουρα δεν είμαστε έκπληκτοι για αυτή την τεράστια εξάρτηση από τις φορητές συσκευές μας. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πόσες πολλές φορές την ημέρα ελέγχουν το τηλέφωνό τους ή πραγματοποιούν μια απλή εργασία με αυτό».
 


 

«Είμαστε όλοι ένοχοι, διότι το πρωί ξυπνώντας πρώτη δουλειά είναι να πάρουμε στο χέρι για να δούμε τις πρώτες ειδήσεις ή τα επαγγελματικά  e-mails ή να προσπαθήσουμε να οργανώσουμε την ημέρα μας. Είναι πολύ πιο εύκολο να τσεκάρεις το Facebook από το τηλέφωνο, αντί να περιμένεις έναν επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή για να φορτώσει – δεν έχουμε τόσο πολύ χρόνο το πρωί», σημειώνει ο ίδιος.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι κατά μέσο όρο την εβδομάδα, οι χρήστες κάνουν χρήση των συσκευών τους πάνω από 1.500 φορές. Επιπλέον, ο μέσος χρήστης smartphone βρίσκεται πάνω από το τηλέφωνό του για τρεις ώρες και δεκαέξι λεπτά την ημέρα. Δηλαδή, παραπάνω από ένα εικοσιτετράωρο την εβδομάδα!