Η ιστορία έχει ως εξής: Η οικογένεια Πέρσεβαλ εκ Μελβούρνης αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι της, πέντε υπνοδωματίων παρακαλώ. Το άνοιξε λοιπόν για να το επιθεωρήσουν οι ενδιαφερόμενοι και κατόπιν άρχισε να δέχεται προσφορές.

Το σπίτι ήταν μεγάλο και το ποσό που ζητούσε η οικογένεια ήταν κι αυτό μεγαλούτσικο –ακόμα και στη μακρινή Αυστραλία της οικονομικής ευμάρειας τα λεφτά δεν αλλάζουν χέρια με τόση ευκολία. Έτσι, όταν οι Πέρσεβαλ έμαθαν ότι υπήρχε ενδιαφερόμενος διατεθειμένος να καταβάλει το όχι ευκαταφρόνητο ποσόν των 2.060.000 δολαρίων Αυστραλίας πήραν μεγάλη χαρά. Μόνο ένα τόσο δα θέμα υπήρχε, το οποίο απειλούσε να χαλάσει το ντιλ.

Κατά την επίδειξη του σπιτιού το ανήλικο τέκνο των υποψηφίων αγοραστών ξετρελάθηκε με τη γάτα του σπιτιού. Γι’ αυτό κι εκείνοι έθεσαν ως όρο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, να πάρουν μαζί και το τετράποδο. Μάλιστα, για να γλυκάνουν το χάπι, είπαν να στρογγυλέψουν το ποσό και να το κάνουν 2.200.000 δολλάρια πακέτο–αυτό σημαίνει ότι η αξία του pet υπολογίζεται στα 140.000 δολάρια.
 


 

Η μαμά της οικογένειας Πάρσεβαλ ενθουσιάστηκε με την πρόταση. Όμως ο γιος, του οποίου είναι και η γάτα, διατύπωσε επιφυλάξεις. Για να τις ξεπεράσουν λοιπόν οι γονείς του είπαν να τον δωροδοκήσουν: «Σκεφτόμαστε να τοποθετήσουμε 20.000 δολάρια δίπλα στη γάτα και να του πούμε ‘Διάλεξε’» είπε η δαιμόνια μήτηρ σε τοπική εφημερίδα. Και για να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν μια άλλη γάτα από το τοπικό άσυλο αδέσποτων. Στη βάση της λογικής ότι όλα τα αιλουροειδή είναι ίδια και δεν ξεχωρίζει κανένα. Πράγμα που δεν θα το έλεγε ούτε καν ο Τάσος Θεοδωρόπουλος!