Στην ιστορία της ιδιωτικής ελληνικής τηλεόρασης, τα νούμερα τηλεθέασης του Σεφερλή στην συγκεκριμένη ζώνη δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Καταρχήν, εξολοθρεύτηκαν οι «απέναντι» ενημερωτικές ζώνες, που σημαίνει ότι τα 3.200.000 Έλληνες που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, προτιμάνε φαίνεται να τρώνε παξιμάδι βουτηγμένο στο νερό βλέποντας τα παιχνίδια του Μάρκου, παρά να πληροφορούνται εναλλακτικές πιθανότητες για τον πιο γρήγορο αφανισμό τους.

Αυτή η άθλια καθημερινότητα, που συμπληρώνεται με την συνεχή ενημέρωση για την εξάπλωση του Έμπολα, κάνει ακόμη και όσους αντιμετωπίζουν τον Σεφερλή, όπως η Μαντάμ Σουσού το σκατό του σκύλου του γείτονα, να κρυφοκοιτάζουν, για ν’ αφορίσουν μετά.

Ο πανικός της επέλασης του Μάρκου δυστυχώς δημιούργησε στο ζευγάρι Λιάγκα-Σκορδά πολύ επικίνδυνες παρενέργειες.  Παρενέργειες που αν δεν βρούνε το αντίδοτο άμεσα, θα κατρακυλήσουν στον πάτο και δεν εννοώ μόνο σε νούμερα τηλεθέασης. Η kinky εμφάνιση της μικρομάνας Φαίης Σκορδά με το μίνι μέχρι λίγο πιο πάνω από το «κουτάκι της» και με τις ψηλοτάκουνες μαύρες μπότες που θα τις ποθούσε στριπτιζέζ, αποθεώθηκε από τον Γιώργο Λιάγκα. Ξεχνάνε φαίνεται ότι όσοι θέλουν να ξεμπουκώσουν την εγκλωβισμένη τους libido, έχουν εξαιρετικά διαστροφικές επιλογές στο διαδίκτυο και χωρίς να μυρίζει από δίπλα τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι.

Η αντίδραση της πανικόβλητης Φαίης όταν με το ντύσιμό της την αποθέωνε ο σύζυγός, ήταν: «Μα ένα απλό μαύρο φόρεμα φόρεσα». Η υποκριτική αθωότητα με την οποία μια γυναίκα επιχειρεί να πείσει την μέση νοικοκυρά περί κινήτρων, δυστυχώς τοποθετούν την Φαίη στον ρόλο του θύματος Θύμα, ναι, γιατί εγκλωβίστηκε στον ρόλο που νόμιζε ότι θα έπαιζε για πάντα. Για να ξεφτιλιστεί, όπως της ζήτησε ο σύζυγός της λίγο αργότερα περισσότερο, έτσι ώστε όπως ομολόγησε ο Γιώργος Λιάγκας ν’ ανεβάσουν τα νούμερα.

(Δείτε την συγκεκριμένη σκηνή όπως ανέβηκε στο gossip-tv.gr)

Η στιγμή που γονατισμένη η Φαίη απέναντι στον Νίκο Μουτσινά επιχειρεί  να ρουφήξει  τα μακαρόνια με κιμά πιο γρήγορα-πιο γρήγορα, μου δημιούργησε δυο συναισθήματα. Θυμό και οίκτο.

Θυμό γιατί ο εθισμός στην αφόρητη ελαφρότητα του να αισθάνεσαι ως «οι Μπέκαμ» της χώρας, καταβροχθίζει τα άτομα και τα μεταλλάσει σε τηλεοπτικά καρτούν .Το τηλεοπτικό ζευγάρι, έχει ένα νταβατζή, την AGB. Σε αυτόν υπακούν και αυτό υπηρετούν. Ο νταβατζής, λοιπόν, χτες δεν θύμωσε απλώς, τρομοκράτησε και απαίτησε διασυρμό. Ο διασυρμός μόλις άρχισε… Οίκτο για όλους εκείνους που νομίζουν ότι η ζωή τους αρχίζει και τελειώνει σ’ ένα τηλεοπτικό πλατό. 

Οι δύο φαντάζομαι παράπλευρες απώλειες από την επέλαση του Μάρκου Σεφερλή είναι οι εξής: Ο Πέτρος Κωστόπουλος που ιδέα δεν έχω πώς και με πιο τρόπο θα διαχειριστεί τ’ αποτελέσματα τηλεθέασης και ο δικός μας Τάσος Θεοδωρόπουλος που φυσικά δεν έχει πατήσει από το πρωί στο Provocateur. Μάθαμε ότι πενθεί. Συλλυπητήρια σε όλους σας.