Στην Καλιφόρνια τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι δεν τολμούν να ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους μετά τη δύση του ήλιου. Αιτία είναι οι κλόουν που έκαναν ξαφνικά την εμφάνισή τους στους δρόμους με αφορμή την επιστροφή στις τηλεοπτικές οθόνες του τέταρτου κύκλου της σειράς American Horror Story. Η τηλεοπτική σειρά περιγράφει τις περιπέτειες των μελών ενός θιάσου δύσμορφων ανθρώπων  (freak show) που περιοδεύει την Αμερική τη δεκαετία του ’50. 

Ο πρώτος κλόουν έκανε την εμφάνισή του στο Γουάσκο. Και, εκτός από τις φωτογραφίες του που δημοσίευσε ο ίδιος στα social media, με βαμμένο πρόσωπο και μπαλόνια ανά χείρας, η παρουσία του πέρασε στο ντούκου. Μάλιστα, απ΄ ό,τι φάνηκε στη συνέχεια, η συμπεριφορά του –κάθε άλλο παρά απειλητική- ήταν μέρος ενός art project.

 

 
Φόρτωση…

It’s funny you guys think I got arrested

Προβολή στο Instagram

 
Φόρτωση…

Just thought you all should know I’m not the only one out there

Προβολή στο Instagram

Όμως,  στην πορεία το φαινόμενο πήρε διαστάσεις. Δεκαέξι τουλάχιστον περιστατικά επίθεσης από κλόουν κατέγραψε η τοπική αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, ενώ φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν ότι ο ένας τουλάχιστον εξ αυτών απειλούσε τα θύματά του με τσεκούρι.

Όπως ήταν φυσικό, η αστυνομία ανέλαβε δράση. Μέχρι στιγμής έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε έναν ύποπτο, ενώ έχουν προαναγγελθεί και άλλες συλλήψεις.