Θα ξεκινήσουμε ανάποδα, από μια δήλωση του Κώστα Σλούκα μετά το ματς: «Η ομάδα ήταν άψογα προετοιμασμένη, το τεχνικό τιμ έκανε άψογα τη δουλειά του, αλλά παρότι είχαμε διαφορά χάσαμε. Οι παίκτες αναλαμβάνουμε την ευθύνη αυτής της τεράστιας αποτυχίας. Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι κάνοντας ένα φάουλ, αλλά παρότι ο πάγκος ωρυόταν δεν έγινε φάουλ και δεχτήκαμε το καλάθι. Η χρονιά αρχίζει με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Οι παίκτες αναλαμβάνουμε 100% την ευθύνη της ήττας. Αυτό που μας απομένει είναι να επικεντρωθούμε στους άλλους δύο μας στόχους. Το παιχνίδι ήταν δικό μας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κράξει κάποιος τους προπονητές. Στο τελευταίο δίλεπτο έπεσαν πλερέζες χωρίς λόγο. Εκεί δεν μπορεί να κάνει κάτι ο προπονητής, η ευθύνη είναι των παικτών».

Άρα, λοιπόν, οι εντολές είχαν δοθεί από τον τεχνικό του Ολυμπιακού.

Που σημαίνει ότι δεν είναι πολύ κανονικό μετά από εύστοχη βολή να δέχεσαι κάρφωμα στον αιφνιδιασμό ή να έχεις το περιθώριο των ομαδικών φάουλ και να κοιτάς τον Διαμαντίδη, κύριε Σπανούλη, που τον είχες δίπλα σου.

Αυτά τα ολίγα και ουσιαστικά.

ΥΓ. Και ο Μπαρτζώκας βεβαίως φέρει τις ευθύνες του. Για να φτάσει να κινδυνεύει ο Ολυμπιακός από μια ομάδα με τόση κόπωση και νέο, άβγαλτο αίμα, φταίει.