Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (14-20/11).

Αδάμαστος

Σκηνοθεσία: Θάνος Κερμίτσης

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ρουμπούλιας, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Μελέτης Γεωργιάδης, Θάνος Κερμίτσης, Κυριάκος Κορογιάννης, Γεωργία Γιαννακούδη, Κωνσταντίνα Τάτση

Πλοκή: Στον Σκοτεινό Κόσμο του Ελεμπρος, οι Λαοί βρίσκονται υπό την κυριαρχία της πανίσχυρης Αυτοκρατορίας του Δρακοφοίνικα. Ο Ντράγκαρ, βάρβαρος πολεμιστής από τις περιοχές του Βορρά, είναι σκλάβος, και παίρνει μέρος σε μονομαχίες για την διασκέδαση των Ευγενών χωρίς ποτέ να ξεχνά τον τόπο του και την γυναίκα που άφησε πίσω. Θα αποδράσει με όμηρο την Βαλέρια, κόρη ενός Στρατηγού της Αυτοκρατορίας, ο οποίος στήνει άγριο ανθρωποκυνηγητό για να την φέρει πίσω. Ο δρόμος του γυρισμού θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες και εκπλήξεις για τον Ντράγκαρ και την κακομαθημένη Βαλέρια. Ο πολεμιστής θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν, το παρόν και το ζοφερό μέλλον, όμως θα παραμείνει… Αδάμαστος!

Trivia: Η πρώτη ελληνική ταινία ηρωικής φαντασίας, βασίζεται στο κόμικ «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα» του βραβευμένου Γιάννη Ρουμπούλια, και υλοποιήθηκε με την στήριξη του κοινού και την μέθοδο χρηματοδότησης του crowdfunding.

Το provocateur σχόλιο: Ανεξάρτητο, ελληνικό, επικό, με χορογραφημένες μάχες, εκπληκτική μουσική, δύο sold-out προβολές στις «Νύχτες Πρεμιέρας», βραβευμένο ήδη για τα σκηνικά και τα κοστούμια στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου, ο «Αδάμαστος» είναι η απόδειξη πως όταν υπάρχει ταλέντο, μεράκι και θέληση, μπορούν να γίνουν θαύματα στο ελληνικό σινεμά χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις και συναφείς «μεθόδους».

 

Στο Κενό της

Σκηνοθεσία: Rama Burshtein

Πρωταγωνιστούν: Hadas Yaron, Yiftach Klein, Irit Sheleg

Πλοκή: Η ιστορία μιας χασιδικής οικογένειας από το Τελ Αβίβ. Η δεκαοχτάχρονη μικρότερη κόρη, σύντομα πρόκειται να παντρευτεί έναν νεαρό άνδρα της ίδιας ηλικίας και κοινωνικής τάξης, που έχει επιλέξει γι’ αυτήν η οικογένειά της. Ομως ένα απρόβλεπτο θλιβερό γεγονός και οι παραδόσεις, θα την φέρουν αντιμέτωπη μ’ αυτό που επιτάσσουν οι οικογενειακές υποχρεώσεις κι αυτό που υπαγορεύει η καρδιά της.

Trivia: Υποψήφιο για τον Χρυσό Λέοντα στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας, όπου βραβεύτηκε για την ερμηνεία της η πρωταγωνίστρια Hadas Yaron.

To provocateur σχόλιο: Εξαιρετική ταινία με πολύ καλή κινηματογράφηση και άψογες ερμηνείες. Μία σπουδή πάνω στις θρησκευτικές, κοινωνικές, και οικογενειακές επιδράσεις που δέχεται όχι μόνο η ηρωίδα, αλλά και πολλές άλλες νεαρές γυναίκες στο Ισραήλ.

 

Ο Εχθρός Μου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Μανώλης Μαυροματάκης, Μαρία Ζορμπά, Αριάδνη Καβαλιέρου, Γιώργος Γάλλος

Πλοκή: Ενας ιδεολόγος 48χρονος οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας ζει ήρεμα με τη γυναίκα του, την 14χρονη κόρη τους και τον 17χρονο γιο τους. Η λεηλασία του σπιτιού τους από μια αδίστακτη συμμορία τους φέρνει αντιμέτωπους με τα πιο δύσκολα διλήμματα της ζωής.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, ενώ είχε διπλή sold-out προβολή στο πλαίσιο του BFI London Film Festival.

Το provocateur σχόλιο: Δεκατρία χρόνια μετά την τελευταία του ταινία «Πίσω Πόρτα» η επιστροφή ενός από τους πιο σημαντικούς Ελληνες σκηνοθέτες με μία δυνατή, ανθρωποκεντρική ιστορία.

 

ΣΑγαπώ (How I Live Now)

Σκηνοθεσία: Kevin Mcdonald

Πρωταγωνιστούν: Saoirse Ronan, Tom Holland, George MacKay

Πλοκή: Η Ντέιζι, μια 15χρονη από τη Νέα Υόρκη, περνά το καλοκαίρι στη βρετανική εξοχή με τα ξαδέλφια της. Οι διακοπές της εξελίσσονται στο τέλειο θερινό ειδύλλιο όταν γνωρίζει τον Εντι, αλλά η χαρά τους θα κοπεί απότομα: στην καρδιά του 21ου αιώνα ξεσπά ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Τα παιδιά χωρίζονται βίαια και η Ντέιζι θ’ αναγκαστεί να παλέψει μόνη της ενάντια σε κάθε αντιξοότητα, για να επιβιώσει και να ξανασυναντηθεί με το αγόρι που αγάπησε.

Trivia: Η ταινία είναι βασισμένη στο πολυβραβευμένο, φουτουριστικό young adult μυθιστόρημα της Meg Rosoff.

Το provocateur σχόλιο: Επιτέλους μία αξιοπρεπέστατη young adult movie με την Saoirse Ronan να μας υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά γιατί την αγαπάμε ως μία από τις πιο ιδιαίτερες και ταλαντούχες νεαρές ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

 

Στη Μάχη του Χορού

Σκηνοθεσία: Brenson Lee

Πρωταγωνιστούν: Josh Holloway, Chris Brown, Josh Peck, Caity Lotz

Πλοκή: To «Battle of the Year» είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες του break dance, ένα ετήσιο τουρνουά που προσελκύει τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η Αμερική δεν έχει κερδίσει εδώ και 15 χρόνια κι έτσι το πρώην b-boy (breaker boy, όπως αποκαλούνται οι χορευτές) και νυν άρχοντας της hip hop, δημιουργεί μια ομάδα για να φέρει το τρόπαιο πίσω εκεί όπου ξεκίνησαν όλα.

Trivia: Εμπνευσμένο από το πραγματικό παγκόσμιο πρωτάθλημα break dance που γίνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία

Το provocateur σχόλιο: Βλέπεται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη. Κι αν έχετε μαζοχιστικές τάσεις μπορείτε να το απολαύσετε και σε 3D.