Να, τώρα που τα λέμε, γίνεται η μεγάλη επίσημη πολιτιστική εκδήλωση  στην Αθηναϊδα, με θέμα «Ακρόπολις, Μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Επιστροφή των Μαρμάρων». Αναμενόταν λέει, να πάει ο πρωθυπουργός της χώρας (της δίκης μας βέβαια), υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές της αντιπολίτευσης, 17 πρεσβευτές στην χώρα (και πάλι τη δικιά μας), από όλον τον κόσμο, αξιοσέβαστοι δημοσιογράφοι, πολλοί δήμαρχοι της Αθήνας, ενώ η εκδήλωση για την επιστροφή των ελγινείων μαρμάρων τελείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (EFUCA) και του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS.

Τι λέτε εσείς; Σοβαρή εκδήλωση! Με μεγάλο εθνικό στόχο! Με τόσους αξιόλογους ανθρώπους! Με θεσμικές παρουσίες! Από μεγάλους φορείς τόσο εγχώριους, όσο και παγκόσμιους! Και φυσικά ένας με μεγάλο γόητρο συντονιστή της εκδήλωσης αναλαμβάνει την έναρξη του συνεδρίου! Και δεν είναι άλλος απ τον  δημοσιογράφο, διευθυντή της έγκριτης και ιστορικής εφημερίδας «Τα Νέα» και πρώην Υπουργό κ. Παντελή Καψή.

Δεν χρειάζεται και μια γυναικεία παρουσία όμως; Με καλλιέργεια, με μακρόχρονη πορεία, με ευαισθησία, με κριτήρια αδιαμφισβήτητα για την ποιότητα της και την καθιέρωση της στο χώρο της; Φυσικά! Άλλωστε θα πρέπει να παρουσιάσει το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, να χαιρετίσει τους υψηλούς καλεσμένους και να προλογίσει τον κύριο Καψή! Μάλιστα η ίδια η Unesco σου λέει, σχεδόν αυτοπροσώπως, είδε τις παρουσιάστριες της χώρας και επειδή θα έρθει και η κυρά Αμάλ Κλούνεϊ, η νιόπαντρη, για αυτή την εκδήλωση, που δεν ξέρεις αν ο σύζυγος της, ο Τζορτζ, πάει αύριο – μεθαύριο, για πλανητάρχης!

Για αυτό έπρεπε να διαλέξουμε την καλύτερη και με τα περισσότερα προσόντα! Και κάθισαν τώρα απ την Unesco και είδαν τη Κορομηλά, την Μενεγάκη, την Λαμπίρη, την Στεφανίδου, την Χούκλη, ρε αδελφέ, την Τρέμη, την Στάη, που λέει ο λόγος, την Τσιμτσιλή, την Σκορδά, την Μποσδούκου, την Τσαπανίδου, την Κοσσιώνη, την Σαράφογλου –κούφια η ώρα που το ακούει!- την Μαυραγάνη, ακόμη και την Καραβάτου, την Καινούργιου, την Καμηλά, την Μαγγίρα, την Μπεκατώρου, την Ζέτα Μακρυπούλια, την Δούκισσα Νομικού και αποφάσισαν ποια ήταν η πιο επιτυχημένη, μορφωμένη, έμπειρη, ταλαντούχος, γλυκιά, αγαπητή στο κοινό που δεν χορταίνει να τη βλέπει! Ποια λοιπόν διάλεξαν; Μα, την Κωσταντίνα Σπυροπούλου!

Αλλοίμονο! Φήμες πως τους άρεσε και η Κατερίνα Λάσπα, διεθνώς, αλλά επειδή μίκρυνε το στήθος της σύμφωνα με πολύκροτη της συνέντευξη, δε θα θελαν να προκαλέσουν με την επιλογή τους τις μεγαλόστηθες γυναίκες, διαψεύδονται απ το περιβάλλον του παγκόσμιου φορέα! Μετά τι μένει; Η Βικτωρία Νταγκουνάκη αποσύρθηκε και η Πέπη Τσεσμελή έχει αλλάξει τις προτεραιότητες!   

Η γλυκιά, ψυχούλα όπως λένε όσοι την συναναστρέφονται, που έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη στους πινάκες τηλεθέασης κάθε Σάββατο και Κυριακή που είναι η εκπομπή της και που τέτοια διαφήμιση για το πρόσωπο της δεν έχει ζήσει η χώρα ούτε όταν ζούσε ο αείμνηστος Παπανδρέου και οι αφίσες του ήταν παντού, αποδέχτηκε πολύ φυσικά την τιμή και θεώρησε πως φορώντας μαύρα θα ανταπεξερχόταν στην σοβαρή περίσταση! Από την Unesco δε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Φανής Πλατσατούρα στο Newpost.gr δόθηκε απευθείας η ανάθεση στην κυρία Σπυροπούλου και δεν την πρότεινε ο ΑΛΦΑ ως χορηγός επικοινωνίας.

Γιατί; «Διότι η κυρία Σπυροπούλου είναι ένα πρόσωπο λαμπερό που νομίζουμε ότι ταιριάζει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση και τον σκοπό αυτής και αποτελεί μια ιδανική επιλογή για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος. Της κάναμε την πρόταση και η ίδια απάντησε αμέσως θετικά, εκφράζοντάς μας το ενδιαφέρον και την προσμονή της». Ευτυχώς για σας Unesco μου που δεν συνέπιπτε η παρουσίαση σας με αυτή των Οσκαρ γιατί θα ταν απασχολημένη, όπως καταλαβαίνετε!

Την ίδια μέρα το πρωί, άλλωστε, η γλυκιά και αυτοδημιούργητη Κωσταντίνα είχε απασχολήσει τα media διότι το στέλεχος του Alpha, με μεγάλη πορεία στην παράγωγη επιτυχημένων τηλεοπτικών προγραμμάτων, η δημοσιογράφος και αποδεκτή ως δημιουργός τηλεπροσωπικοτήτων απόλυτα καταξιωμένων, κυρία Ζίνα Κουτσελίνη, βρέθηκε εκτός του καναλιού. Η κυρία Κουτσελίνη έχει δημιουργήσει το νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Alpha και είχε αφοσιωθεί στις νέες του εκπομπές, με κορωνίδα της αυτήν της Κωσταντίνας Σπυροπούλου (εμ, ποιά; Ανάγκη είχε η Μενεγάκη για βοήθεια πια ή η Τσιμτσιλή που σκίζει στα νούμερα τηλεθέασης;).

Aλλά μιας και το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν τραβάει και κάνει νούμερα μόνο όταν δεν εμφανίζεται η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, ξαφνικά το συμβόλαιο της κυρίας Κουτσελίνη έληξε και δεν ανανεώθηκε. Η καλόκαρδη γλυκιά παρουσιάστρια, που σκλαβώνει όλους όσοι την πλησιάζουν με τους κάλους και σεμνούς, πάνω απ όλα, τρόπους της, παρ όλα αυτά έκανε πέτρα την καρδιά και το ίδιο βράδυ παρουσίασε αυτήν την εκδήλωση την τόσο ουσιαστικής αλλά και συμβολικής σημασίας για το έθνος (το δικό μας ντε!).  ]Είναι τόση η δίκαιη άνοδος της, που μετά την επιλογή της Unesco θεωρείται βέβαιο πως στις επόμενες εθνικές εκλογές, τα αποτελέσματα δεν θα γίνουν αποδεκτά αν δεν τα ανακοινώσει η ίδια η κυρία Σπυροπούλου απ το Ζάππειο (το δικό μας! Δικό της δεν έχει γίνει… ακόμη!).     

Σ.Σ: Και εδώ είναι που κολλάει σε μια ελεύθερη είναι αλήθεια παραβολή η σοφία του ελληνικού λαού: αδελφές και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια! (και δεν παίζουν στην συγκεκριμένη ιστορία ούτε αδελφές, ούτε παλληκάρια, τουλάχιστον στους πρωταγωνιστικούς ρόλους!).