Σε αναθεώρηση των αγωνιστικών του πλάνων προχωρά ο Μίτσελ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού άρχισε ήδη από τη Δευτέρα ταχύρυθμα μαθήματα “ψυχολογίας” στους ποδοσφαιριστές του, διότι τα διαδοχικά ατυχή αποτελέσματα από Ατρόμητο και Μάλμε και η πίεση που έφεραν σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα -άσχετα με τη στήριξη της διοίκησης- απαιτούν ένα μικρό restart για επαναφορά στις νίκες.

Το μεγάλο αγκάθι για τον Ισπανό προπονητή είναι η άμυνα και εκεί θα κάνει τις μεγαλύτερες αλλαγές και τα πιο τολμηρά πειράματα. Ο Μίτσελ αφενός θα δουλέψει πολύ με το δίδυμο Μποτία-Αμπιντάλ που έχουν δείξει προβλήματα στη συνεννόηση, την ταχύτητα και την αλληλοκάλυψη, αφετέρου κρίνει πως ήρθε η ώρα του Σιόβα κατά κύριο λόγο, αλλά και του Αυλωνίτη.

Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για αντικατάσταση όλης της άμυνας, διότι αυτό ίσως να είχε και αρνητικές συνέπειες. Έχουμε να κάνουμε, όμως, με μια έκτακτη αντιμετώπιση της αμυντικής αρρυθμίας που “προδίδει” τον Ολυμπιακό και πάνω σε αυτό ο Μίτσελ είναι αποφασισμένος να θυσιάσει έως και… ώρες ύπνου.

Ένα άλλο κομμάτι που θα δουλέψει ο Ισπανός είναι τα τελειώματα των φάσεων, η δημιουργία τους φυσικά και ακόμη περισσότερο η ψυχολογία της ομάδας που σε δύο σερί παιχνίδια έδειξε ανήμπορη να φέρει τούμπα τον αγώνα από τη στιγμή που βρέθηκε να κυνηγάει τον αντίπαλο στο σκορ.