Άργησε λίγο -να μην πάει γαμήλιο ταξίδι το κορίτσι;- αλλά τελικά έρχεται την ερχόμενη Δευτέρα στην χώρα μας η νιόπαντρη κ. Κλούνεϊ προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, για το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Έχοντας χειριστεί «βαριές» υποθέσεις στην μέχρι τώρα πορεία της, από διαμάχες κρατών, μέχρι την υπεράσπιση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο και του Mr. Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, η Αμάλ Αλαμουντίν ήταν πασίγνωστη σαν δικηγόρος. Απλά, η γνωριμία, το ειδύλλιο και ο γάμος με τον μέχρι πρότινος πιο γοητευτικό εργένη της υφηλίου, εκτόξευσαν τον δείκτη αναγνωρισιμότητας της Λιβανέζας δικηγόρου σε δυσθεώρητα ύψη.

Γι’ αυτό, όπως πληροφορούμαι, γίνεται κυριολεκτικά «σκοτωμός» για να την δουν και να την γνωρίσουν από κοντά ουκ ολίγοι υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές αλλά και κυρίες της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας.

Το γεγονός ότι θα παραμείνει μαζί με τους συνεργάτες της για δύο 24ωρα στην Αθήνα, αναμένεται να προκαλέσει το -ασυνήθιστο για την περίπτωση- «κυνηγητό» φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, αφού αν ήταν κάποιος άλλος εξίσου ικανός δικηγόρος αντί αυτής, το ενδιαφέρον θα ήταν μηδαμινό. Πρόκειται όμως για την Αμάλ, την γυναίκα που παντρεύτηκε τον Κλούνεϊ, οπότε όσο και αν η ίδια δεν επιθυμεί να ταυτιστεί η παρουσία της στην Αθήνα με τον διάσημο σύζυγό της, κάτι  τέτοιο είναι αναπόφευκτο.

Και γαμήλιες ευχές θα δεχτεί, και γαμήλια δώρα θα της δώσουν -παρόλο που η ίδια τόνισε ότι δεν θέλει κάτι τέτοιο- και σίγουρα θα δει ανθρώπους που θα την κοιτάνε σαν ξωτικό και θα θέλουν να βγάλουν και selfie μαζί της.

Βλέπετε, μέχρι να μπει ο Κλούνι στην ζωή της, η Αλαμουντίν δεν υπήρχε στις κοσμικές στήλες των περιοδικών ή στο τελευταίο εξώφυλλο του Vanity Fair, όσο γνωστή και καλή δικηγόρος κι αν είναι. Και από την στιγμή που μπήκε, συνειδητοποίησε ότι πάντα θα είναι στην σκιά του διάσημου ηθοποιού, έστω και αν καταφέρει με τις νομικές συμβουλές της να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα! Άλλωστε, αυτός ανακίνησε για άλλη μια φορά το θέμα με τις δηλώσεις του και μετά ανέλαβε δράση η Αμάλ.

Εκτός αν ισχύουν τα όσα λέγονται και γράφονται για τον γάμο τους τις τελευταίες ημέρες. Ότι δηλαδή σε αυτήν βρήκε ο Τζορτζ, την ιδανική γυναίκα που θα τον βοηθήσει να γίνει πρώτα γερουσιαστής και κατόπιν να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ.

Κάτι που θα αποδειχθεί ή θα διαψευσθεί τα επόμενα χρόνια…