Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τη “Μόνα Λίζα”!

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το διάσημο πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τη “Μόνα Λίζα”!

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το διάσημο πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.


Μόνα Λίζα.

Έργο του μοναδικού Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Ένας πίνακας που μέχρι σήμερα, προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το ελαφρύ μειδίαμα της παραπάνω μυστηριώδους ύπαρξης.

Τελικά χαμογελάει ή όχι;

Και επειδή όσα και αν ανακαλύψει κανείς γι’αυτόν τον πίνακα, δεν είναι ποτέ αρκετά, πάμε να δούμε κάποια πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για εκείνον. Και εκείνη.

 

-Ο τίτλος του πίνακα “Μόνα Λίζα”, προήλθε από…λάθος! Καλά ακούσατε. Ο αρχικός τίτλος θα ήταν “Monna Lisa” που στα ιταλικά “Monna” θα πει Παναγία.

-Η ταυτότητα της γυναίκας στον πίνακα παραμένει ένα μυστήριο. Πολλοί θεωρούν ότι είναι η θηλυκή μορφή του ίδιου του Ντα Βίντσι, ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρόκειται για την Lisa Gherardini, 24 ετών τότε και μητέρα 2 γιων.

-Ο αυθεντικός πίνακας έχει μια ατέλεια δίπλα από τον αριστερό αγκώνα της Μόνα Λίζα. Κι αυτό γιατί το 1956, ένας βολιβιανός άνδρας με το όνομα, Ugo Ungaza πέταξε μια πέτρα στον πίνακα κι από τότε έμεινε ανεξίτηλη αυτή η ατέλεια.

-Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο για τον πίνακα, είναι ότι η γυναίκα που απεικονίζεται δεν έχει φρύδια. Φήμες λένε ότι όταν οι συντηρητές του έργου προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τον πίνακα, έσβησαν κατά λάθος τα φρύδια της μορφής. Ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι ο Ντα Βίντσι δεν ολοκλήρωσε ποτέ τον πίνακά του, γιατί ήταν ένας άρρωστος τελειομανής.

-Ο πίνακας φυλάσσεται στο μουσείο του Λούβρου, σε μια ξεχωριστή αίθουσα μόνος του. Έχει μια πρόσοψη από αλεξίσφαιρο γυαλί και το δωμάτιο έχει συγκεκριμένη θερμοκρασία. Η κατασκευή του συγκεκριμένου δωματίου κόστισε 7 εκατομμύρια δολάρια.

-Ο πίνακας αυτός δεν έχει τιμή και η αξία του θεωρείται ανεκτίμητη. Έτσι δεν μπορεί ούτε καν να ασφαλιστεί.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα