Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλά γκολ. Σαν αυτό, όμως, λίγα. Πολύ λίγα. 

Διαβάζουμε στο FourFourTwo του gazzetta: Είμαστε στο 2001 και η Μπαρτσελόνα απέχει μερικά δευτερόλεπτα από το να αποτύχει να εξασφαλίσει θέση στα προκριματικά του Champions League

Οι Μπλαουγκράνα χρειάζονταν νίκη κόντρα στις Νυχτερίδες και το ματς στο «Καμπ Νόου» ήταν στο 2-2 ύστερα από εκπληκτικό φάουλ του Ριβάλντο και τρομερό σουτ από τα 25 μέτρα. Ο Ριβάλντο δέχθηκε στο 90′ τη μπάλα από τον Φρανκ Ντε Μπουρ στο όριο της περιοχής.

Περικυκλωμένος από αμυντικούς, κοντρόλαρε με το στήθος και με φανταστικό ανάποδο ψαλίδι έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Κανιθάρες. Οι αφισιονάδος έζησαν την απόλυτη έκσταση, όπως και ο πρόεδρος, Γιοάν Γκασπάρ, ο οποίος απολογήθηκε στη συνέχεια στον ομόλογό του της Βαλένθια για τον πανηγυρισμό.

«Ηταν απίστευτο» είπε για το γκολ στο FourFourTwo ο Ριβάλντο. «Πρώτον: Ηταν ένα εκπληκτικό γκολ με ανάποδο ψαλίδι. Δεύτερον: Ηταν το τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο οποίος ήταν στην ισοπαλία. Τρίτον: Βγήκαμε στο Champions League».

«Έχω πετύχει πολλά όμορφα γκολ, όμως αυτό ήταν το καλύτερο λόγω της σημασίας του. Είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να δω ποτέ ξανά».