Η τέχνη που μπορεί να ενώσει τις Παραστατικές Τέχνες και να αποτελέσει τη βάση για την αδιαίρετη εκπαίδευση και πρακτική τους είναι η τέχνη της Κίνησης. Αυτή η τέχνη ενυπάρχει σε κάθε είδους παραστατική τέχνη, στη μουσική, το χορό, το θέατρο και την performance, με τη μορφή του ρυθμού. Αν το κάθε ξεχωριστό είδος επεκτείνει τον ρυθμό του, τότε μπορούν να συμβούν μαγικά πράγματα

…αυτά είναι τα λόγια ενός ανθρώπου που η αγάπη του για το χορό και τις Παραστατικές τέχνες, τον οδήγησε από τη Νομική σχολή Κομοτηνής στο Παρίσι, την Ινδία και στο Λονδίνο, όπου σπούδασε χορό, πολεμικές τέχνες και απέκτησε το μεταπτυχιακό του στον Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό για τις Παραστατικές Τέχνες στο “Middlesex University of London”.

Ο Γρηγόρης Γαϊτανάρος που γεννήθηκε το 1984 στον Πειραιά με αντικείμενό του το Χορό, το Θέατρο και την “Performance” ή αλλιώς οτιδήποτε περιέχει την τέχνη της Κίνησης ή την έννοια της.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα σχεδιάζοντας ή συμμετέχοντας σε παραστάσεις ή performances  σε συνεργασία με μουσικούς, χορογράφους, σκηνοθέτες, εικαστικούς, ηθοποιούς, χορευτές και  designers, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Φιλίππων, Αθηνών & Επιδαύρου, “Page 31”, “Kinitiras In Progress festival” και το 9o & 10o φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων.

Δημιουργός της ομάδας Παραστατικών Τεχνών “Face the Fact”, της οποίας η φιλοσοφία είναι η δημιουργική αντιμετώπιση του οποιουδήποτε γεγονότος προκύψει εσωτερικά ή εξωτερικά κατά τη ζωντανή διαδικασία της έκθεσης στο κοινό, αλλά και στο ρόλο του δασκάλου του Χορού, των Πολεμικών Τεχνών και του σωματικού Θεάτρου.

“Επεκτείνοντας τον Ρυθμό”, ο τίτλος της έρευνας που πραγματοποίησε για τη συνολική εκπαίδευση των Παραστατικών Τεχνών, οι οποίες πιστεύει ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ένα ενιαίο αδιαίρετο σύνολο και όχι ως ξεχωριστές κατευθύνσεις.

Αυτήν την περίοδο, διδάσκει το Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού & Σύνθεσης της Κίνησης στις Παραστατικές Τέχνες “Επεκτείνοντας τον Ρυθμό” στο Θέατρο Σημείο, με ζωντανή μουσική του Γιώργου Βαρουτά και εικαστική επιμέλεια της Μικέλας Τσόντζου.

https://www.youtube.com/watch?v=ijTrHf18mtA

 

Θέατρο Σημείο (Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα – πίσω από την Πάντειο)

Παράσταση Καιομένη: Πρεμιέρα 10/10 | Παρ – Σαββ  21:30 | Κυρ 19:30

Σεμινάριο “Επεκτείνοντας τον Ρυθμό”: 20, 27/10 & 3,10/11 | 17:00 – 19:00

Workshop Trailer: https://vimeo.com/104808474

Πληροφορίες – Κρατήσεις Θέσεων: 2109229579, www.gaitanaros.gr