Στο Εστορίλ παίζει την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός, στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Η αποστολή δεν είναι εύκολη, κόντρα σε μια καλά μονταρισμένη ομάδα, ωστόσο οι πράσινοι δεν θα πρέπει να φύγουν ηττημένοι από την Πορτογαλία. Αν θέλουν, μάλιστα, να αναπτερωθούν οι ελπίδες τους μετά την ήττα στη Λεωφόρο από τη Ντιναμό Μόσχας, θα πρέπει να κάνουν ό,τι και το 1995, αλλά και το 2003.
 


Ο Ρότσα είχε πει ότι αν κερδίσει στο Οπόρτο τους δράκους, θα γύριζε με… κωλοτούμπες. Δεν κράτησε το λόγο του, αν και ο Παναθηναϊκός σε εκείνη τη μεγάλη πορεία στο “Τσου-Λου”, κέρδισε 1-0 με “κανονιά” του Δημήτρη Μάρκου στο 40′.

 


Είμαστε στο 2003. Ο… δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και ο Παναθηναϊκός ξαναπαίζει στο Οπόρτο, αυτή τη φορά για το κύπελλο UEFA. Αντίπαλος προπονητής ο… Ζοσέ Μουρίνιο και στα πράσινα ο Σέρχιο Μαρκαριάν, ο οποίος φεύγει νικητής επί του “εκλεκτού”, με μια κεφαλιά του Εμάνουελ Ολισαντέμπε.

Το καλύτερο, όμως, καταγράφηκε στη συνέντευξη Τύπου. Ο Ουρουγουανός δεν μπορούσε να “μαζέψει” με τίποτα το χαμόγελό του, με τον Μουρίνιο να ρίχνει την ατάκα: «Εσύ γιατί γελάς; Αφού στην Αθήνα θα χάσεις». Δικαιώθηκε…