Αναβολή όλων των πρωταθλημάτων αποφάσισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός. Αυτό, «σε ένδειξη μνήμης και σεβασμού» για το θάνατο του 46χρονου οπαδού του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, που απεβίωσε το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε στο γήπεδο του Ηροδότου στην Κρήτη.

Η αναβολή προκάλεσε αμέσως έντονες αντιδράσεις και τα social media γέμισαν με αναρτήσεις καθόλου κολακευτικές για τη σκέψη του αρμόδιου για τον αθλητισμό πολιτικού παράγοντα. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιούνται είναι από προσβλητικές έως υποτιμητικές και υβριστικές. Εμείς δεν θα υιοθετήσουμε τίποτα απ’ όσα γράφτηκαν σε αυτό τον hard rock τόνο, αν και συμφωνούμε με το ότι είναι λαθεμένο το σκεπτικό της απόφασης.

Προσπαθώ να αντιληφθώ, δηλαδή, που αποσκοπεί αυτή η κίνηση. Ο κύριος υπουργός και οι σύμβουλοί του μάλλον βλέπουν το όλο ζήτημα επιδερμικά. Διότι αν έχεις τη θέληση και την πολιτική-θεσμική αποφασιστικότητα να προκαλέσεις τριγμούς και συζητήσεις γύρω από ένα τέτοιο θέμα, κλείνεις το μαγαζί εντελώς. Τι νόημα έχει η μία αγωνιστική; Κι αν τη μεθεπόμενη Κυριακή ή την επομένη γίνουν πάλι τα ίδια; Και γιατί πρέπει να πεθάνει ένας άνθρωπος για να ξανασκεφτούμε τον καρκίνο της βίας;

Όλα αυτά απασχολούν όλο τον κόσμο και ο κ. Ανδριανός πυροδότησε εντονότατες αντιδράσεις. Προσωπικά, τον βλέπω σε θέση οφσάιντ. Και με την εύκολη λύση στο χέρι. Είναι κάτι ανάλογο με τον  ΕΝΦΙΑ. Τι μας είπε η κυβέρνηση; Μην αγχώνεστε, δεν θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, αλλά σε έξι. Ίδια λογική. .Τα προβλήματα κύριε Ανδριανέ δεν λύνονται με το σήκωμα του χαλιού.

Τα γήπεδά μας έχουν βαφτεί με αίμα εδώ και χρόνια. Ή θα σταματήσεις τα πάντα για να καθαρίσει ο τόπος από τα αίματα και στη μνήμη των θυμάτων να γίνει η καινούρια αρχή, όπως έγινε πριν από 2-3 δεκαετίες στην Αγγλία, ή θα περάσεις κι εσύ σαν τους άλλους. Χωρίς να ακουμπήσεις ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

ΥΓ. Η αναβολή δεν ενόχλησε κανέναν άμεσα εμπλεκόμενο. Ειδικά αυτούς με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Μην ακούτε παραμύθια. Μόνο ένας πληρώνει τη νύφη: η Nova. 

ΥΓ2. Φήμες ότι ο ΟΤΕ μοιράζει δωρεάν αποκωδικοποιητές σε όποιον προλάβει αυτό το ΣΚ, ελέγχονται ως αναληθείς.