Οι περισσότεροι νέοι σήμερα στην Ελλάδα προβληματίζονται για το τι θα κάνουν στο μέλλον τους. Η οικονομική κρίση έχει κάνει τα πράγματα δύσκολα και πολλοί είναι αυτοί που δεν βλέπουν κάποιο… φως στο τούνελ. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν και ορισμένοι Έλληνες, που είτε λόγο του ταλέντου τους, είτε της επιμονής τους, κατάφεραν να δοκιμάσουν τη τύχη τους στο εξωτερικό και τα κατάφεραν. 

Γνώρισε 5 νέους ανθρώπους που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια. 

Τάσος Δώνης (ποδοσφαιριστής)

Ο Γιώργος Δώνης παρακολουθεί από την τηλεόραση τον τελικό του πρωταθλήματος Primavera, ανάμεσα στη Λάτσιο και τη Γιουβέντους. Όχι, ο νυν προπονητής δεν «παρακολουθεί» νέους παίκτες, αλλά τον γιο του, που αγωνίζεται με τα χρώματα της
«μεγάλης κυρίας». Στο τέλος του αγώνα, τα στήθη του πατέρα φουσκώνουν από υπερηφάνεια… Η Γιουβέντους κερδίζει 2-1, ο Τάσος Δώνης δίνει την ασίστ για το πρώτο γκολ, πετυχαίνει το δεύτερο και ανακηρύσσεται «πολυτιμότερος παίκτης».

 

Ο δεύτερος από τους τρεις γιους του πρώην ποδοσφαιριστή έφυγε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού τον Μάιο του 2012. Είχε μάλιστα δύο προτάσεις από ιταλικούς συλλόγους, αλλά προτίμησε να πάει στο Τορίνο, για λογαριασμό των «μπιανκονέρι».

Γιώργος Σπανουδάκης (ποδοσφαιριστής)

Το 2004 η οικογένεια Σπανουδάκη μετακομίζει από τη Θεσσαλονίκη στη Γερμανία. Ο 6χρονος Γιώργος έχει κλίση στο ποδόσφαιρο και ο πατέρας του, τον γράφει στις ακαδημίες της πόλης Χάσλοκ. Εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και παίρνει μετεγγραφή για την Opel Ρουσενχάιμ, όπου και πάλι κάνει τους ειδικούς να τρίβουν τα μάτια τους. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης γίνεται ο επόμενος σταθμός, την αμέσως επόμενη χρονιά. Η ομάδα συμμετέχει σε ένα διεθνές τουρνουά, με τον 8χρονο –τότε- Σπανουδάκη να συνεχίζει να τα… μαγικά του. Τα λαγωνικά των μεγάλων ευρωπαϊκών club συρρέουν για να αποσπάσουν την υπογραφή του πατέρα του. Τσέλσι, Μπενφίκα, σχεδόν όλες οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα και η… Μπαρτσελόνα. 

https://www.youtube.com/watch?v=KHKrOiUuZzI
 

Η οικογένειά του μετακομίζει στη Βαρκελώνη και ο 15χρονος, πλέον Γιώργος, παίζει στα γήπεδα που ανδρώθηκε ο μεγάλος Λίο Μέσι και φοράει το νούμερο «10». Όπως κι εκείνος! Άσχετα εάν έπρεπε να χύσει τόνους ιδρώτα για να καταφέρει να το πάρει ,αφού στην αρχή οι προπονητές του, έδιναν το «11». Εκείνος πάλι, θέλει να μοιάσει στον Άντρε Βιερίνια, τον πρώην μέσο του ΠΑΟΚ, μιας και από μικρός είναι από τα γεννοφάσκιά του οπαδός του «δικεφάλου του Βορρά». Θα καταφέρει να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα; Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως… ναι!

 

Ρoζάνα Γεωργίου (Μοντέλο)

Το 2012 το πρόσωπό της βρισκόταν σε διαφημιστικά banner και καταχωρήσεις για τον οίκο Calvin Klein. Ακολούθησε μια καμπάνια για τον Marc Jacobs. Ατέλειωτα χιλιόμετρα στην πασαρέλα για τις πιο αναγνωρίσιμες φίρμες παγκοσμίως…  Versace, Sonia Rykiel Celine, Dries van Noten, Calvin Klein, Azzedine Alaia και έφτασε να είναι εκείνη που έκλεισε το μεγάλο show του οίκου Ferre.

 

Η 19χρονη Ροζάνα Γεωργίου από το Μεσολόγγι κατάφερε να τα κάνει όλα αυτά πολύ γρήγορα, αλλά και… αθόρυβα. Μέχρι και για τον κολλητό φωτογράφο μύθο της Madonna, τον πολύ Steven Meisel, έχει ποζάρει…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο New York Mag και αφού η δημοσιογράφος της λέει πως είναι το πρώτο μοντέλο από την Ελλάδα, η ίδια δηλώνει πως το εμπορικό στυλ τύπου «στήθος-μαγιό-Playmate» που έχουν τα εγχώρια μοντέλα, δεν τη συγκινεί. Δεν κάνει δίαιτα, έπαιζε για 7 χρόνια επαγγελματικό βόλεϊ, αλλά τώρα που δεν τα καταφέρνει κάνει jogging τρεις φορές την εβδομάδα.

Αντώνης Αντωνιάδης (σχεδιαστής)

Αν περπατάτε στα κοσμικά στέκια της «πόλης του φωτός», τότε οι πιθανότητες να συναντήσετε στο δρόμο σας μια πινακίδα που θα γράφει Atelier Antoine Antoniadis, είναι μεγάλες.

 

Ο 25χρονος σχεδιαστής γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Ελλάδα και μετακόμισε στο Παρίσι. Άλλωστε, η μητέρα του είναι Γαλλίδα. Αυτό του δημιούργησε ένα θέμα… ταυτότητας που τελικά ξεπέρασε. «Για πολλά χρόνια, όσο ζούσα στην Ελλάδα, αρνιόμουν τη γαλλική μου ταυτότητα. Από τον πατέρα μου πήρα την αυτοθυσία και την πίστη. Από τη μητέρα μου το γούστο και την οργάνωση. Σήμερα ζω στο Παρίσι και νομίζω ότι εδώ αισθάνομαι πολύ καλύτερα με τις δυο πλευρές μου απ” ό,τι στο παρελθόν». To 2010 παρουσίασε για πρώτη φορά την collection του στο fashion week του Παρισιού.
Μία από τις πολλές που έχει φορέσει δημιουργία του είναι  η Dita Von Teese. 

Κώστας Βογιατζής

Φυλώντας σκοπιά του ήρθε μια ιδέα που έμελλε 5 χρόνια μετά να μπει στη λίστα των Financial Times με τα «20 καλύτερα sites του κόσμου». Ο Κώστας Βογιατζής δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του στη Μετεωρολογία, αφού το σχέδιο ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη. Και δικαιώθηκε! 

Το site του, www.yatzer.com, φιγουράρει στα κορυφαία παγκοσμίως, που ασχολούνται με θέματα αρχιτεκτονικής, design, τέχνης, μόδας…   Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη Δώρα Παυλίδου, για το in.gr, δήλωσε γιατί δεν φεύγει από την Ελλάδα… «Την αγαπάω πολύ και θέλω να ζω στη χώρα που μιλάει τη γλώσσα της καρδιάς μου. Ξέρω ότι αν πάω να μείνω κάπου αλλού, δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω αληθινούς φίλους όπως αυτούς που έχω εδώ. Η προσωπικότητά μας εξαρτάται από τη γλώσσα που μιλάμε».