«Αηδίασα με τους πάντες. Πήγα εκεί μόνο για να παίξω μπάλα. Εγώ είμαι το πρόβλημα;».

Η δήλωση ανήκει στον Δημήτρη Βασιλείου. Τον Ελληνοκύπριο ποδοσφαιριστή που πήρε τη μεγάλη απόφαση να περάσει τη γραμμή του Αττίλα για να παίξει στην απέναντι πλευρά. Στην τουρκοκυπριακή Ντεγκιρμενλίκ.

Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής που στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Ερμή και την Ομόνοια, μίλησε για την ποδοσφαιρική «εισβολή» στην ιστοσελίδα gazzetta.gr για την κατακραυγή και τις απειλές που δέχθηκε.

«Μιλάω ειλικρινά, αν ήξερα ότι θα γινόταν όλος αυτός ο σάλος με τη μεταγραφή μου δεν θα πήγαινα να παίξω εκεί. Απλά πάω για να κάνω αυτό που μου αρέσει, να παίξω ποδόσφαιρο, είναι το χόμπι μου, είναι αυτό που αγαπώ και δεν θέλω να το σταματήσω» τονίζει ο 35χρονος, ο οποίος έγινε αντικείμενο προσβολών και απειλών. Μάλιστα, οι αρχές στην Κύπρο παίρνουν τα μέτρα τους, έτσι ώστε ο παίκτης και η οικογένειά του να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

«Δεν θέλω να κάνω καριέρα, είμαι 35 ετών, αλλά υπάρχουν συνθήκες για να παίξω καλύτερα απ’ ότι σε κάποιες ομάδες στην Κύπρο. Ο Αλί Ιμάρ, Τουρκοκύπριος και πρώην συμπαίκτης μου είπε να παίξουμε εκεί, μου το έλεγε συχνά και έγινε. Δεν ξέρω σε ποια ομάδα πάω, αλλά οι άνθρωποι της με υποδέχθηκαν καλά. Δεν έκανα κάτι κακό, μπάλα θέλω να παίξω μόνο. Είμαι ένας απλός πολίτης και έχουν γραφτεί και ακουστεί τόσα πολλά άσχημα για μένα. Ποδόσφαιρο είναι, δεν κάνω κάτι εναντίον της πατρίδας μου. Τόσα έγιναν που πίκραναν και έκαναν δύσκολη τη ζωή των συμπατριωτών μου. Εγώ τους έφταιξα;

Πολλά ειπώθηκαν για την επιλογή του, κατηγορίες και σενάρια που πίκραναν την οικογένειά του. Βρέθηκε στην πιο δύσκολη φάση της ζωής του και ο ίδιος ξεσπά «Είναι όλα ψέματα, δεν ισχύει τίποτα από αυτά που λένε. Δεν ξέρω τι θα κάνω, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο… Αν ήξερα τι θα συμβεί δεν θα το τολμούσα. Μπάλα θέλω να παίξω. Μου είπαν πως η Ομοσπονδία έχει συμφωνήσει για δυο Ελληνοκυπρίους να έχουν συμμετοχή σε ομάδα στα Κατεχόμενα. Αν ήξερα…».