Υπάρχουν κάποιοι ήρωες καρτούν που…διαφέρουν από αυτούς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε καρτούν που απευθύνονται στα παιδιά.

Είναι, πώς να το πούμε, κάπως πιο…ζωηροί, άτακτοι και πονηρούληδες, λίγο πιο “έτοιμοι για όλα” και προκαλούν αντιδράσεις.

Ένας, τέτοιος ήρωας είναι και ο Crayon Shin-chan που εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του με σκοπό να…ψυχαγωγήσουν τα παιδιά στην Ιαπωνία, λογάριαζαν ωστόσο “χωρίς τον ξενοδόχο”, καθώς οι γονείς είναι εξοργισμένοι διότι θεωρούν ότι αγγίζει το όριο της πορνογραφίας.

Ο συγκεκριμένος ήρωας εμφανίζεται στην οθόνη επιδεικνύοντας τα γυμνά του οπίσθια και χρησιμοποιώντας απρεπείς φράσεις και χειρονομίες.

Η ινδονησιακή επιτροπή ραδιοτηλεόρασης προειδοποίησε το κανάλι που μεταδίδει το πρόγραμμα ότι, είτε θα πρέπει να κόψει τις άσεμνες σκηνές, είτε θα παίζει αργά για να μην υπάρχουν παιδιά στους δέκτες.

Το κανάλι RCTI δήλωσε ότι θα αντισταθεί στις προσπάθειες λογοκρισίας του δημοφιλούς καρτούν, που προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδονησία το 2000.

Αναμένουμε τις εξελίξεις, λοιπόν.

Μέχρι τότε όμως, ο Crayon Shin-chan συνεχίζει να περιφέρεται ανενόχλητος μπροστά στους δέκτες μας με τα…οπίσθιά του εκτεθειμένα στα μάτια μας.

Και κυρίως μπροστά στα μάτια των παιδιών μας