Ο Γιώργος Καραγκούνης είπε αντίο στα γήπεδα φορώντας εμφάνιση και ποδοσφαιρικά παπούτσια. Ο 37χρονος ποδοσφαιριστής σημάδεψε κυριολεκτικά μια ολόκληρη γενιά στη χώρα μας και με το “αντίο” του κλείνει ένας μεγάλος κύκλος. 

Ο ‘Κάρα” γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1977 στον Αμπελώνα Ηλείας και οι ποδοσφαιρικές του αγάπες ήταν δύο. Η καρδιά του ήταν πάντα μοιρασμένη ανάμεσα στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε ένα νταμπλ και η εθνική ομάδα, με την οποία έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ας δούμε τις καλύτερες στιγμές του:

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2001 η εθνική χάνει με κάτω τα χέρια από τη Φινλανδία με 5-1. Ο Καραγκούνης, όμως, είναι εκεί. Βάζει το γκολ της τιμής

Πρεμιέρα του Euro 2004. Η Ελλάδα κόντρα στη διοργανώτρια Πορτογαλία ξεραίνει την Ευρώπη. Κερδίζει 2-1 και το σκορ άνοιξε ο “τυπάρας” με σουτ έξω από την περιοχή.

Στις 10 Σεπτέμβρη του 2008 φοράει για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο της Εθνικής. Τις συμμετοχές του δεν τις έχει κανείς άλλος. Με όλες τις εθνικές γράφει περισσότερες από 500 συμμετοχές.

https://www.youtube.com/watch?v=DJ7YyjsKCnk

Στη Ρωσία με… αγάπη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης παίζει με τους Ρώσους στο Euro του 2012 και θέλει νίκη με τους Ρώσους. Τη δουλειά έκανε ο Γιώργος.

Η… Εθνική του όλη

Πράσινο… αίμα στις φλέβες του

Το τριφύλλι στο αριστερό στήθος, έγινε tatoo και στην καρδιά του. Με “διαλείμματα” σε Ίντερ και Μπενφίκα, ο Κάρα δεν έφυγε -ουσιαστικά- ποτέ από την Πανάθα του. Ακόμα και τώρα, ήθελε να γράψει το φινάλε του φορώντας τα πράσινα.

https://www.youtube.com/watch?v=TuaCbqWGgqk

Το ντεμπούτο του έγινε στις 8 Νοεμβρίου του 1998 από τον “100 χρόνια μπροστά” Βασίλη Δανιήλ και στις 20 Φλεβάρη 2000 πετυχαίνει το πρώτο του γκολ και μάλιστα στην Τούμπα. Γκολ που χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Στο 63′ του αγώνα με τη Μάντσεστερ ξέρανε το Ολντ Τράφορντ με μια γκολάρα από εκτέλεση φάουλ. Ο Μπαρτέζ ακόμα ψάχνεται. Ηταν το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του τυπάρα.

Τον Σεπτέμβριο του 2008 σκοράρει με έναν διαφορετικό τρόπο. Με κεφαλιά-ψαράκι. Θύμα του Αρσεναλ μέσα στη Λεωφόρο.

https://www.youtube.com/watch?v=38rYI1-uqHg

Ο Παναθηναϊκός παίζει στη Βρέμη κόντρα στη Βέρντερ για το Τσάμπιονς Λιγκ και ο Γιώργος Καραγκούνης είναι εκεί με μια ακόμα γκολάρα από τη γωνία της περιοχής.

Και φυσικά το νταμπλ του 2010, που πανηγύρισε με την ομάδα της καρδιάς του.