Ποπ κορν, αναψυκτικά και φύγαμε για τις ταινίες της εβδομάδας (25/9-01/10).

1. The Equalizer

 

Σκηνοθεσία: Antoine Fuqua

Πρωταγωνιστούν: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz

Πλοκή: Ο Ρόμπερτ Μακόλ είναι ένας χαμηλών τόνων χήρος που, όταν δεν εργάζεται στο τοπικό πολυκατάστημα, περνά την ώρα του διαβάζοντας κλασική λογοτεχνία με τη συντροφιά ενός ζεστού τσαγιού στο ντάινερ της γειτονιάς του. Εκεί γνωρίζει την Αλίνα, μια νεαρή πόρνη από τη Ρωσία η οποία ελπίζει μια μέρα να αποδεσμευτεί και να γίνει τραγουδίστρια. Μια μέρα, ο Ρώσος μαστρωπός στέλνει την κοπέλα στο νοσοκομείο κι ο Ρόμπερτ αποφασίζει να ξεθάψει το παρελθόν που είχε αφήσει πίσω του εδώ και καιρό… 

Σχόλιο: Ένας ρομαντικός και παλιομοδίτικος ήρωας σε μια καθόλου ρομαντική εποχή, σε μια ταινία με ανύπαρκτες εκπλήξεις, αλλά άφθονη δράση.

2. At Home / Στο Σπίτι

https://www.youtube.com/watch?v=RRp57bjkCZY
 

Σκηνοθεσία: Αθανάσιος Καρανικόλας

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μαρία Καλλιμάνη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου

Πλοκή: Η Νάντια, μια γυναίκα από τη Γεωργία, ζει και εργάζεται στη Γερμανία ως οικιακή βοηθός εδώ και 12 χρόνια σε ένα πλούσιο σπίτι απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη και την αγάπη των μελών της οικογένειας. Όταν όμως η υγεία της κλονίζεται από μια σπάνια ασθένεια οι ισορροπίες με τη μέχρι τότε «οικογένειά» της θα ανατραπούν… (Η ταινία βραβεύτηκε στο περασμένο Φεστιβάλ του Βερολίνου)

Σχόλιο: Κοινωνικό δράμα που «διαβάζει» τη ζωή των οικονομικών μεταναστών, που λόγω της κρίσης πετιούνται στον δρόμο, με αποστασιοποιημένο αλλά καθόλου ψυχρό τρόπο.

3. Palo Alto 

 

Σκηνοθεσία: Gia Coppola

Πρωταγωνιστούν: Emma Roberts, James Franco, Jack Kilmer

Πλοκή: Ένα ζευγάρι μιας παρέας πλουσιόπαιδων καταπολεμά τη βαρεμάρα με σεξ, ναρκωτικά και αλκοόλ, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, μίας από τις ακριβότερες πόλεις των ΗΠΑ. Η Έμιλι τα φτιάχνει με τον προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας της και βιώνει μια αδιέξοδη σχέση. Ο Τέντι, ερωτευμένος κρυφά με την Έμιλι, εκτονώνεται με ακραίες πράξεις, κάτω από την κακή επίδραση του «κολλητού» του Φρεντ. Όσο για τους γονείς, αυτοί είναι ανύπαρκτοι ή απόντες.

Σχόλιο: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της εγγονής του Francis Ford Coppola, που καταγράφει σαν σε ημερολόγιο τις αταξίες και τη συναισθηματική οδύσσεια των ηρώων.

4. The Guest 

 

Σκηνοθεσία: Adam Wingard

Πρωταγωνιστούν: Dan Stevens, Sheila Kelley, Maika Monroe

Πλοκή: Ο φιλικός και εξυπηρετικός νεαρός στρατιώτης, Ντέιβιντ, φτάνει στο κατώφλι της πόρτας της οικογένειας Πίτερσον, λέγοντάς τους ότι είναι φίλος του γιου τους, που χάθηκε στο καθήκον. Οι Πίτερσον υποδέχονται τον Ντέιβιντ στο σπίτι τους, αλλά και στη ζωή τους. Όταν όμως αρχίζουν ξαφνικά να πεθαίνουν άνθρωποι στην πόλη, η έφηβη κόρη τους, η Άννα, αρχίζει να αναρωτιέται αν κρύβεται ο Ντέιβιντ πίσω από όλα αυτά. Όταν οι υποψίες της Άννα γίνονται όλο και πιο έντονες, θα καταφέρει τελικά να κρατήσει ασφαλή την οικογένειά της ή θα είναι πια αργά; 

Σχόλιο: Θρίλερ που αναπαράγει το στυλ των b-movies των ’80’s.

5.  Jack and the Cuckoo Clock Heart / Το Παιδί με την Κουρδιστή Καρδιά

 

Σκηνοθεσία: Stéphane Berla, Mathias Malzieu

Πρωταγωνιστούν: Mathias Malzieu, Olivia Ruiz, Grand Corps Malade

Πλοκή: Εδιμβούργο 1874. Ο Ζακ γεννιέται την πιο κρύα μέρα του κόσμου και η καρδιά του παραμένει κατεψυγμένη. Ο Δρ. Μαντελάιν σώζει την καρδιά του αντικαθιστώντας την με ένα μηχανικό ρολόι. Ο Ζακ θα μπορέσει να επιβιώσει αρκεί να ακολουθήσει τρεις κανόνες: πρώτον, να μην το αγγίζει με τα χέρια του, δεύτερον να ελέγχει το θυμό του και τρίτον και κυριότερο, να μην ερωτευτεί ποτέ. Η συνάντησή του, όμως με τη δεσποινίδα Ακάσια, μια μικρή τραγουδίστρια του δρόμου, θα ανεβάσει τους ρυθμούς του ρολογιού. Απελπισμένος να τη βρει, ο Ζακ μας παρασέρνει, ως Δον Κιχώτης, σε μια ρομαντική αναζήτηση από τις λίμνες της Σκωτίας μέχρι το Παρίσι και την Ανδαλουσία.

Σχόλιο: Animation rock όπερα, με σουρεαλιστικά ντεκόρ και παραμυθένια ατμόσφαιρα για παιδιά… κάθε ηλικίας.

6. A Castle in Italy / Ένας Πύργος στην Ιταλία

Σκηνοθεσία: Valeria Bruni Tedeschi

Πρωταγωνιστούν: Valeria Bruni Tedeschi, Louis Garrel, Filippo Timi

Πλοκή: Για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα, η αρχοντική οικογένεια των Ρόσι Λέβι σκέφτεται να αρχίσει να εκποιεί την περιουσία της, κάτι που δημιουργεί προστριβές ανάμεσα στα μέλη της. Ένα απ’ αυτά, η Λουίζ, γνωρίζει την ίδια στιγμή έναν πολύ νεαρότερό της ηθοποιό, τον οποίο ερωτεύεται παράφορα.

Σχόλιο: Η αδελφή της Κάρλα Μπρούνι από την πολυθρόνα του σκηνοθέτη προσεγγίζει αρκετά χαλαρά και απόμακρα τα προβλήματα των πλουσίων, αφήνοντας τον θεατή απ’ έξω.