Δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη λεπτοσπείρωση

Αυξημένα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στη Ζάκυνθο και το ΚΕΕΛΠΝΟ αναλαμβάνει δράση.

Δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη λεπτοσπείρωση

Αυξημένα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στη Ζάκυνθο και το ΚΕΕΛΠΝΟ αναλαμβάνει δράση.


Ειδικό κλιμάκιο επιστημόνων των Γραφείων Ζωονόσων του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης και Περιβαλλοντικής Υγείας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με επικεφαλής τον Ομότιμο Καθηγητή Βακτηριολογίας, Παρασιτολογίας, Ζωονόσων & Γεωγραφικής Ιατρικής, κ. Ι. Τσελέντη, θα βρίσκεται στη Ζάκυνθο από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2014 και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ζακύνθου θα προβεί σε ενημερωτικές δράσεις των Επαγγελματιών Υγείας και του πληθυσμού του νησιού.

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ενημέρωσης των Επαγγελματιών Υγείας με θέμα «Πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση της Λεπτοσπείρωσης στην Ελλάδα», ενώ την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 στις 17:30 στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ενημέρωσης για το κοινό και τους τοπικούς παράγοντες με θέμα «Λεπτοσπείρωση: Πρόληψη και αντιμετώπιση», όπου θα διατίθεται και ενημερωτικό υλικό.

Παράλληλα θα δοθεί έμφαση και στην ενημέρωση του πληθυσμού για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, ενώ θα γίνουν ενέργειες επιδημιολογικής και περιβαλλοντικής διερεύνησης κατά προτεραιότητα σε περιοχές όπου η νόσος εμφανίζει τη μεγαλύτερη επίπτωση.

Πηγή:www.newpost.gr

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα