«Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μια νίκη των παικτών και όχι του προπονητή. Ο προπονητής δίνει οδηγίες και οι παίκτες ανταποκρίνονται και σήμερα το έκαναν πολύ καλά». Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να φτιάξει μια νέα ομάδα μέσα σε 30 μέρες, είπε: «Όπως το κάνουν όλοι οι προπονητές. Όλοι την ίδια δουλειά κάνουν, άλλοι με περισσότερη επιτυχία και άλλοι με λιγότερη. Είναι πιο εύκολο αν πιστεύουν σε εσένα οι ποδοσφαιριστές και οι δικοί μου πιστεύουνε και βοηθάνε».

Τα παραπάνω λόγια σοφίας, γνώσης και παροιμιώδους επαγγελματισμού, ξεστόμισε με τη γνωστή ψυχραιμία που τον χαρακτηρίζει, ο Μίτσελ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού παραδίδει κυριολεκτικά μαθήματα fair play και ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Σκεφτείτε στη θέση του έναν Έλληνα προπονητή, έναν Έλληνα σχολιαστή σαν εκείνους που έλεγαν με προφητεία ανάλογης της Πυθίας ότι ο Ολυμπιακός είναι ανέτοιμος κλπ.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι έτοιμος.

Μπορεί η μεγάλη τριάρα να μην τον κάνει Ατλέτικο μέσα σε μια νύχτα, τον κάνει όμως club ευρωπαϊκό με μια από τις πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη και ποδοσφαιριστές πεινασμένους για διάκριση. Και την πείνα αυτή, μα κυρίως το κλίμα στα αποδυτήρια είναι «μαγειρεμένα» και σερβιρισμένα από τον 50χρονο κόουτς.

Ο οποίος δοκιμάζει όλα του τα υλικά και δίνει στο καθένα τις ευκαιρίες που του πρέπουν, ώστε η γεύση που θα αφήνει ο Θρύλος στον κόσμο του να είναι… γλύκα. Ο Μίτσελ αποδεικνύεται μάγκας. Εχει τον τρόπο του και αυτό φαίνεται από τις μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες που γράφει δυο χρόνια στο λιμάνι. 

Η μεγαλύτερη μαγκιά, ωστόσο, έγκειται στο σεβασμό και τη γενναιοδωρία που επιδεικνύει στους ποδοσφαιριστές του. Εκείνος ξέρει πόσο διάβασε την Ατλέτικο, εκείνος ξέρει τη διαχείριση που έκανε στον αγώνα.

Παρόλα αυτά, έδωσε τα εύσημα στους παίκτες του και αυτός είναι ο βασικός λόγος που εκτός από τους αντιπάλους τους, ο Ισπανός κερδίζει τους παίκτες του. 

Το μεγαλείο της ψυχής, τελικά, είναι το πιο μεγάλο πράγμα.