Πολλές φορές έρχονται στη δημοσιότητα ιστορίες για διάφορους “γκουρού” που αυτοαποκαλούνται “από μηχανής Θεοί”, και που ως άλλοι σύγχρονοι…Μεσσίες έρχονται για να μας βγάλουν από το…βούρκο που κατά τη γνώμη τους κυλιόμαστε και να μας μυήσουν σε έναν τρόπο ζωής που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική ζωή ή σχεδόν καμία, έτσι για να μην είμαστε απόλυτοι.

Αφορμή για το…ξεσκέπασμα ενός ακόμη από τη συγκεκριμένη συνομοταξία που αντί να ανακηρυχθεί “σωτήρας”, βρίσκεται πίσω από της…φυλακής τα σίδερα, ένας Ολλανδός δάσκαλος Γιόγκα με φήμη για τις “θαυματουργές” εναλλακτικές θεραπείες του, στον Ασώματο Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, ο εν λόγω κύριος όχι μόνο είχε θησαυρίσει από τις…ιατρικές υπηρεσίες που προσέφερε, αλλά σαν να μην του έφτανε αυτό, τροφοδοτούσε τους ανυποψίαστους ασθενείς με κάκτους “Πεγιότ”, που είναι γνωστοί για τις ψυχοδραστικές και παραισθησιογόνες τους ιδιότητες.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και έτσι για την ιστορία να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά πανελλαδικά που οι εισαγγελικές αρχές καλούνται να χειριστούν περιστατικό με κάκτους τύπου “Πεγιότ”.

Με “Πεγιότ” ίσως είναι η πρώτη φορά που καλούμαστε να…συνυπάρξουμε, αλλά εδώ και αρκετό καιρό έχουμε μάθει σχεδόν τα πάντα περί Σύμπαντος, θετικής ενέργειας, αρνητικών σκέψεων-που φέρνουν όλων των ειδών τις συμφορές-κάρμα, κρυστάλλους, ρέικι, ηχοθεραπεία, αριθμοσοφία, αγαλματάκια με βούδες, κούδες και όλα τα συνεπακόλουθα που…ανοίγουν ένα παράθυρο σε έναν νέο κόσμο, έναν κόσμο όπου όλα είναι “όμορφα”, “θετικά” και “ευοίωνα”.

Αρκεί να πιστεύεις σε όλα όσα σου υπόσχονται οι “γκουρού” ή οι “δάσκαλοι”, όπως προτιμούν πλέον να τους αποκαλούμε, οι οποίοι μάλιστα έχουν την ικανότητα με έναν “μαγικό” τρόπο να διακτινίζονται ακόμη και στο Θιβέτ για να πάρουν τους…χρησμούς για τον καθένα από τους μαθητές τους ξεχωριστά. Με το αζημίωτο βεβαίως, βεβαίως.

Αμέ! Διότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι “τυχάρπαστοι”, ούτε και όποιοι και όποιοι, αλλά οι…εκλεκτοί που έχουν κληθεί να οδηγήσουν όλους εμάς τους “αμύητους” στη “Γη της Επαγγελίας” και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα.

Για αυτούς πάντως σίγουρα, διότι “την δόξαν πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς”…

Και έτσι σαν…επίλογο ένα…ξεσκονισματάκι στο τι σημαίνει η “Νέα Εποχή”

 

Και τα συμπεράσματα δικά σας

 

*Βασική πίστη της “Νέας Εποχής” είναι η “εσωτερική κυβέρνηση” του κόσμου από ιεραρχία πνευμάτων ή “διδασκάλων της σοφίας” (πάντα υπάρχει ποικιλία στο σερβίρισμα των ιδεών τους) τα οποία ο καθένας καταλαβαίνει ότι είναι ακάθαρτα πνεύματα.

*Ο σπουδαιότερος στόχος της “Νέας Εποχής” είναι η ενοποίηση όλης της ανθρωπότητας σε όλα τα επίπεδα ζωής και μάλιστα σε ένα “υψηλότερο επίπεδο συνείδησης”.

*Οι γκουρού της Νέας Εποχής καλούν τον σύγχρονο άνθρωπο σε ένα εσωτερικό “ταξίδι” αυτογνωσίας με προορισμό την ευτυχία και τη γαλήνη.

*Η “Νέα Εποχή” έρχεται να καλύψει το κενό που δημιουργεί η κρίση της ταυτότητας.

*Βασικά στοιχεία της διδασκαλίας της “Νέας Εποχής” είναι η πίστη στο “νόμο” του κάρμα και των μετενσαρκώσεων, και στη δυνατότητα της μετεξελίξεως του ανθρώπου σε κατ’ ουσίαν “θεό” με τις δικές του μόνο δυνάμεις και με τη βοήθεια και χρήση του “διαλογισμού”.