Η επίθεση του Λάμπη Τσιριγωτάκη στον Στουρνάρα και τη Δημόσια Τηλεόραση

Τι οδήγησε τον γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο να αποσύρει την αίτησή του στη ΔΤ.

Η επίθεση του Λάμπη Τσιριγωτάκη στον Στουρνάρα και τη Δημόσια Τηλεόραση

Τι οδήγησε τον γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο να αποσύρει την αίτησή του στη ΔΤ.


Επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Λάμπτης Τσιριγωτάκης. Ο επί χρόνια ανταποκριτής της κρατικής τηλεόρασης στο Λονδίνο με ανακοίνωσή του τα βάζει με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ τονίζει ότι αποσύρει την αίτηση που κατέθεσε στη Δημόσια τηλεόραση για τη θέση του ανταποκριτή στην Αγγλική πρωτεύουσα.

Διαβάστε την ανακοίνωσή του.

«Αγαπητοί κύριοι,

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 υπέβαλα ηλεκτρονικά αίτηση ενδιαφέροντος για τη θέση του ανταποκριτού στο Λονδίνο. Μετά από προσεκτική σκέψη αποφάσισα να ανακαλέσω την αίτηση μου και ζητώ να την αποσύρετε από τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής.

Ο λόγος που το έκανα αυτό είναι γιατί πιστεύω ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να επιλέγονται και να προσλαμβάνονται και ιδιαίτερα σε δημόσιους οργανισμούς με κριτήρια τη δουλειά τους και το επαγγελματικό τους βιογραφικό.

Η διαδικασία που επέβαλε ο υπουργός των Οικονομικών κ. Στουρνάρας για την πρόσληψη των δημοσιογράφων-ανταποκριτών για τη δημόσια τηλεόραση, ισοπεδώνει κάθε δημοσιογραφική αξία και επαγγελματική αξιοπρέπεια, και κατά την άποψη μου δεν συμβάλλει στην θετική ποιότητα και υποδομή της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης.

Προσωπικά μετά από τριάντα και πλέον χρόνια πλούσιας θα έλεγα δραστηριότητας στην ελληνική αλλά και διεθνή δημοσιογραφία, την ηλεκτρονική και έντυπη, δεν μπορώ να αποδεχθώ την συμμετοχή μου σε μια τέτοια διαδικασία.

Η δημοσιογραφική δουλειά είναι δημόσιο υλικό, στη διάθεση του κοινού ώστε όλοι να μπορούν να το αξιολογούν και να κρίνουν».

Μετά Τιμής

Χαράλαμπος – Λάμπης Τσιριγωτάκης».

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα