Ήταν το 1990, όταν αποφάσισε να φύγει από τον Καναδά και να πάει ένα ταξίδι. Ωστόσο δεν έβγαλε εισιτήριο για την επιστροφή, καθώς δεν ήξερε πότε θα επέστρεφε. Και σίγουρα κατά την διάρκεια του ταξιδιού του δεν ήξερε αν όντως θα επέστρεφε κάποια στιγμή στην πατρίδα του.

Ωστόσο ο Mike Spencer Brown, μετά από 23 χρόνια, κατάφερε να… βρει τον δρόμο του γυρισμού. Πρώτα όμως είχε καταφέρει να ταξιδέψει σε 195 χώρες και χωρίς αμφιβολία είναι σήμερα ο πιο πολυταξιδεμένος άνθρωπος του πλανήτη.

«Ήμουν 21 ετών όταν αποφάσισα να σκεφτώ το μέλλον μου. Και τότε αναρωτήθηκα αν υπήρχε κάποιος άνθρωπος που να έχει δει όλο τον κόσμο. Αν δεν υπήρχε ήθελα να ήμουν εγώ αυτός που θα τα κατάφερνε» δήλωσε ο Spencer Brown κατά την επιστροφή του.
Μια επιστροφή που τον βρήκε γεμάτο εμπειρίες, αλλά και ρεκόρ. Σε αυτά τα 23 χρόνια επισκέφθηκε την Ινδονησία 20 φορές, την Αίγυπτο 2, την Ινδία 6, την Κίνα 3, στην Αφρική βρέθηκε τουλάχιστον 12 φορές, ενώ έγινε ο πρώτος τουρίστας που πηγαίνει στην πόλη Μογκαντισου της Σομαλίας!

Τώρα τι θα κάνει; Το σίγουρο είναι πως θα μείνει στο πατρικό του για λίγο διάστημα για να ξεκουραστεί.