Πρίντεζης: Δεν απολογούμαι για τίποτα

Πώς εξηγεί το ξέσπασμά του ο διεθνής άσος;

Πρίντεζης: Δεν απολογούμαι για τίποτα

Πώς εξηγεί το ξέσπασμά του ο διεθνής άσος;


«Γαμ...νται όσοι χάρηκαν με τον αποκλεισμό της Εθνικής» ξέσπασε χθες ο Γιώργος Πρίντεζης.

Σήμερα ο διεθνής άσος εξηγεί τους λόγους που έφτασε σε αυτό το σημείο, με δήλωσή του στα Νέα:

«Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι. Διαβάζοντας και λαμβάνοντας απαξιωτικά σχόλια για την Εθνική, αισθάνθηκα ότι εκείνη τη στιγμή έθιγαν την οικογένειά μου. Ίσως να ήταν ακραία η αντίδρασή μου και μάλιστα δεν συνηθίζω τέτοιου είδους status update. Μου βγήκε όμως το αίσθημα της αδικίας για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλα τα παιδιά.

Εκτιμώ, μάλιστα, ότι το υστερόγραφο εκφράζει όλους τους συμπαίκτες μου. Ηθελα να εκφράσω την απέχθειά μου προς όλους όσοι χαίρονται με την αποτυχία της Εθνικής, της οποιασδήποτε Εθνικής, σε οποιοδήποτε σπορ» είπε ο διεθνής φόργουορντ, ο οποίος μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν σκόπευε και προφανώς δεν προτίθεται να αποσύρει το επίμαχο σχόλιο.

«Η κριτική, όσο σκληρή και αν είναι, ακόμη και η κακόπιστη, δεν με ενοχλεί. Εχω ακούσει πολύ άσχημα σχόλια, που όμως με βοήθησαν να δουλέψω πιο σκληρά στην καριέρα μου και να γίνω καλύτερος παίκτης. Δεν μπορώ όμως να δεχθώ την απαξίωση και την ειρωνεία. Ο Μπουρούσης δεν ξεκουράστηκε καθόλου και όμως τα έδωσε όλα στη διοργάνωση. 

Είδα ανθρώπους να τραυματίζονται και αντί να φυγοπονήσουν, να εκφράζουν την επιθυμία να παίξουν για να βοηθήσουν την ομάδα. Ήμασταν μαζί επί σχεδόν δύο μήνες και δεθήκαμε πολύ μεταξύ μας. Γι' αυτό και η απογοήτευση που προκάλεσε ο αποκλεισμός ήταν πιο ισχυρή από προηγούμενες χρονιές. Φέτος και οι δώδεκα ήμασταν μια γροθιά και το πιστεύαμε. Στον κρίσιμο αγώνα όμως όλα πήγαν στραβά. Δημιουργήσαμε προσδοκίες και τις σβήσαμε» λέει ο Πρίντεζης, αναλύοντας τα βασικά αίτια της βαριάς ήττας.

«Στο ξεκίνημα ενός τέτοιου αγώνα δεν επιτρέπεται να εμφανιστείς χαλαρός. Η συγκέντρωσή μας κυμάνθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα ματς της πρώτης φάσης. Είμαστε αδικαιολόγητοι για αυτό, αλλά την ίδια στιγμή η Σερβία βρέθηκε σε καταπληκτική βραδιά και τα σουτ που πέτυχε σε κρίσιμα σημεία μάς έκοβαν τα πόδια. Είχαν μεγάλη αποτελεσματικότητα από τη γραμμή του τριπόντου και αν θυμηθούμε τα Φάιναλ Φορ που πήραμε με τον Ολυμπιακό, το σουτ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ετσι είναι ο αθλητισμός.

Πολλές φορές σε προσγειώνει ανώμαλα και εσύ οφείλεις να συνέλθεις και να βγεις πιο δυνατός. Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να εμφανιστούμε πιο δυνατοί και με τον ίδιο προπονητή, που είναι πολύ σημαντικό, στο Ευρωμπάσκετ 2015» υπόσχεται ο άσος του Ολυμπιακού.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα