Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν σε ελληνική ιστοσελίδα. Ο Ρουμάνος μίλησε από καρδιάς. Παραδέχτηκε λάθη, απέδωσε ευθύνες, αλλά αναφέρθηκε και στις καλές στιγμές που έζησε στον Παναθηναϊκό.

Ο Σανμαρτεάν μίλησε στο onsports.gr και εξιστόρισε: 
«Υπήρχαν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν συνέχισα στον Παναθηναϊκό. Πρώτα από όλα, υπήρχε πρόβλημα με τον Μαλεζάνι. Ήταν πολύ καλός μαζί μου και είχαμε μεγάλες συζητήσεις για το ποδόσφαιρο και τη ζωή. Προσπάθησε να με βοηθήσει πολύ, αλλά ήμουν πολύ ανώριμος εκείνη την περίοδο. Ένας παίκτης μπορεί να πιστέψει, όταν είναι 23, ότι είναι ο καλύτερος, αλλά δεν συνειδητοποιεί ότι η ομάδα είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Επίσης, δεν είχα κάποιον να μου δώσει καλές συμβουλές και να μου δείξει τον σωστό τρόπο στη ζωή εκείνη την εποχή και αυτό έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Έβαλα το εγώ μου πάνω από τα συμφέροντα του συλλόγου και αυτό ήταν ένα λάθος που δεν θα έκανα ξανά.

Δεύτερον, ήμουν πολύ απογοητευμένος με το σύλλογο για το θέμα του ντόπινγκ στο οποίο εγώ ενεπλάκην. Ο Παναθηναϊκός προτίμησε να με παραγκωνίσει και έριξε το φταίξιμο σε μένα για τα πάντα, αντί να προσπαθήσει να με βοηθήσει. Έπρεπε να κάνω ιατρικές εξετάσεις μόνος μου για να αποδείξω ότι δεν ήμουν ένοχος για τίποτα και ότι η ποσότητα της τεστοστερόνης στο σώμα μου ήταν φυσιολογικά υψηλότερη από ό, τι σε άλλους παίκτες.

Όταν αισθάνεσαι ότι δεν σε θέλουν πια, απομακρύνεσαι από την ομάδα και αισθάνεσαι ότι είσαι στην άκρη. Όταν επέστρεψα στο σύλλογο και ήθελαν να μου προσφέρουν ένα νέο συμβόλαιο, ο εγωισμός μου έλεγε όχι. Με όλα αυτά, πιστεύω ότι τα χρόνια που πέρασα στον Παναθηναϊκό ήταν τα καλύτερα της καριέρας μου μέχρι τώρα, διότι κατακτήσαμε τον τίτλο και το Κύπελλο, είχαμε μια πολύ ισχυρή ομάδα και εξαιρετικούς οπαδούς. Όντας ανώριμος και μην έχοντας κάποιον να καθοδηγήσει τη ζωή μου εκείνη την εποχή, πήρα λάθος αποφάσεις και υπέφερα πολύ, τόσο σαν αθλητής, όσο και ως άνθρωπος».