Στο παλιό, καλό, ασπρόμαυρο Hollywood υπήρχαν πολλοί ηθοποιοί-είδωλα που με τις ερμηνείες τους, αλλά και τις συμπεριφορές τους είχαν παίξει τον δικό τους ρόλο στην εικόνα του άντρα.

Και μπορεί από τα eighties και μετά από να είχα χαθεί από τη μεγάλη οθόνη, ωστόσο στα zeros την λύση την έδωσε ο Ryan Gosling. Ένας ηθοποιός που εύκολα θα μπορούσε να είχε χαθεί στις ψευτοϋπερπαραγωγές τύπου «Young Hercules», αλλά τελικά αποδείχθηκε πιο ώριμος και πιο ταλαντούχος από όσο πίστευαν κάποιοι.

Και από τις αρχές του 2000 άρχισε να δημιουργεί τη δική του εικόνα – αυτή του μυστήριου, στιλάτου, μοιραίου, δυνατού, σκοτεινού, ρομαντικού τύπου. Οι γυναίκες τον λάτρεψαν στο «Notebook», τσαλάκωσε την εικόνα του στο «Drive», ενώ δίδαξε αντρικό στυλ στο «Crazy, Stupid, Love».

Και αυτό το look που έχει δημιουργήσει είναι ικανό να τον προστατέψει από όλα. Ακόμα και από τις φήμες που τον θέλουν… μαμάκια. Ή τον έρωτα του με την Eva Mendes (όλες οι γυναίκες είναι στα πατώματα με αυτή τη σχέση!). Γιατί έχει δείξει ότι είναι το απόλυτο είδωλο του 21ου αιώνα.