Ένα αρχαίο μνημόνιο; Μια μυστική επιστολή παλιάς τρόικα γραμμένη στα αρχαία μακεδονικά; Ο Βουκεφάλας; Έχει ρίζες το οικογενειακό δέντρο του Σαμαρά στο Μέγα Αλέξανδρο (ή στο Βουκεφάλα);

Το γεγονός είναι ένα. Πως ειδικοί επεξεργάστηκαν την Καρυάτιδα με το κατεστραμμένο πρόσωπο προκειμένου να αναπλάσουν ψηφιακά τη μορφή της. Και το αποτέλεσμα εξέπληξε τους πάντες αποκαλύπτοντας τον Αντώνη Σαμαρά.

Δημιουργώντας σφοδρές αντιδράσεις και αναταραχές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποστηρίζει με δικούς του ερευνητές ότι οι δύο Καρυάτιδες μοιάζουν περισσότερο με την Περιστέρα και τον Τσίπρα.

Ουδέτερη θέση κράτησαν ο Πάγκαλος και ο Βενιζέλος ως πιο στρογγυλοπρόσωποι, διαδίδοντας όμως για λόγους διατήρησης του μύθου γύρω από την προσωπικότητά τους, πως δεν είναι τυχαία η ομοιότητα τους με τις απεικονίσεις του Βούδα. 

Η Χρυσή Αυγή διακριτικά δεν πήρε θέση γιατί θεωρεί τα μακριά κυματιστά μαλλιά είναι ταυτισμένα με την εκθήλυνση του άντρα, ούτως ώστε να ταυτίσουν κάποια από τις ηγετικές τους φυσιογνωμίες με τις Καρυάτιδες. Η περίπτωση της Ουρανίας Μιχαλολιάκου απορρίφθηκε εξ’ αρχής, γατί θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα χαρακτηριστικά της περισσότερο ως αντιπροσωπευτικά των τερατόμορφων σφιγγών της εισόδου του μνημείου.

*Tην φωτό την “κλέψαμε” από το site www.vlavo.org