Ποπ κορν, αναψυκτικά και φύγαμε για τις ταινίες της εβδομάδας (4/9-10/9).

1. A most wanted man / Ο Νο1 καταζητούμενος

 

Σκηνοθεσία: Anton Corbijn

Πρωταγωνιστούν: Grigoriy Dobrygin, Philip Seymour Hoffman,Homayoun Ershadi

Πλοκή: Ένας εξαθλιωμένος Ρώσος μετανάστης φτάνει στην Ισλαμική κοινότητα του Αμβούργου, διεκδικώντας την περιουσία του πατέρα του. Γερμανικές κι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον βάζουν στο στόχαστρο κι αναζητούν την πραγματική του ταυτότητα… Πρόκειται για ένα καταπιεσμένο θύμα ή για έναν επικίνδυνο εξτρεμιστή; (Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ)

2. The Lunchbox

 

Σκηνοθεσία: Ritesh Batra

Πρωταγωνιστούν:  Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui

Πλοκή: Εδώ και 120 χρόνια στο Μουμπάι, κάθε πρωί, 5.000 Νταμπαβάλα (Dabbawallahs) -τοπικοί κούριερ φαγητού- παραδίδουν ζεστά γεύματα από την κουζίνα των νοικοκυρών στα γραφεία των συζύγων τους. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μελέτησε το συγκεκριμένο σύστημα παράδοσης και απέδειξε ότι μόνο ένα στο ένα εκατομμύριο πακέτα μπορεί να φτάσει στα λάθος χέρια! Το “The Lunchbox” είναι η ιστορία αυτού του λάθους, που θα φέρει κοντά δυο αγνώστους. Έτσι, μια νεαρή γυναίκα θα βρεθεί να αλληλογραφεί με έναν μοναχικό υπάλληλο, ανταλλάσοντας καθημερινά μηνύματα μέσω των πακέτων φαγητού.

3. Παίζοντας με τη φωτιά

 

Σκηνοθεσία: Αννέτα Παπαθανασίου

Πλοκή: Μία ταινία για τις γυναίκες ηθοποιούς στο Αφγανιστάν, που έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με το θέατρο και αντιμετωπίζουν σκληρή κριτική, κοινωνική αποδοκιμασία, ακόμα κι απειλές για τη ζωή τους και την οικογένειά τους. H Αννέτα Παπαθανασίου, ηθοποιός η ίδια και σκηνοθέτις, επισκέπτεται την Καμπούλ για να διδάξει αρχαίο ελληνικό θέατρο και να καταγράψει τη ζωή των Αφγανών καλλιτεχνών, που προσπαθούν να συνδυάσουν την τέχνη και τον πολιτισμό με τη σκληρή καθημερινότητα.

4. Guardians of the Galaxy / Φύλακες του Γαλαξία

 

Σκηνοθεσία: James Gunn

Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper

Πλοκή: Ένας αυθάδης τυχοδιώτκης, ο Πίτερ Κουίλ,  βρίσκεται στο στόχαστρο ενός αδυσώπητου κυνηγητού όταν κλέβει μια μυστηριώδη ουράνια σφαίρα, την οποία εποφθαλμιά ο πανίσχυρος κακός Ρόναν. Προκειμένου να γλιτώσει, αναγκάζεται να συμμαχήσει με ένα μάτσο απροσάρμοστους -τον Ρόκετ, ένα οπλισμένο ρακούν, τον Γκρουτ, ένα ανθρωποειδές που μοιάζει με δέντρο, την ολέθρια και αινιγματική Gamora και τον διψασμένο για εκδίκηση Ντραξ. Η απειλητική δύναμη της ουράνιας σφαίρας και το κακό που μπορεί να επιφέρει στο σύμπαν, απαιτεί την άμεση συσπείρωση αυτής της ομάδας άσχετων μεταξύ τους ηρώων.

5. Step up: All in 

 

Σκηνοθεσία: Trish Sie

Πρωταγωνιστούν: Ryan Guzman, Briana Evigan, Adam G. Sevani

Πλοκή: Μετά από πολλές προσπάθειες στο Χόλιγουντ, η ομάδα του Σον διαλύεται και επιστρέφει στο Μαϊάμι χωρίς εκείνον. Αρνούμενος να εγκαταλείψει το όνειρο του, ο Σον μένει στο Λος Άντζελες. Όταν μαθαίνει για έναν επερχόμενο διαγωνισμό χορού στο Λας Βέγκας, που θα μπορούσε να αποτελέσει μοναδική ευκαιρία ζωής, θα συνεργαστεί με ορισμένους εξαιρετικούς χορευτές, για να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα χορού. Ο Σον και ο Μους σύντομα συγκεντρώνουν τους LMNTRIX, ένα χορευτικό γκρουπ, με τους πιο ταλαντούχους χορευτές της περιοχής. Η όμορφη και πεισματάρα Άντι είναι αυτή που ξεχωρίζει. Η ομάδα προπονείται σκληρά και λαμβάνει μέρος στους τελικούς του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας ισχυρές αντίπαλες ομάδες από το Λος Άντζελες. Με τρεις ομάδες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό μέχρι το τέλος, θα δούμε μοναδικές χορογραφίες στην πέμπτη συνέχεια της σειράς ταινιών Step up…