Βρίσκεστε στο Λονδίνο και πεινάτε, όμως τα χρήματά σας δεν επαρκούν μετά την…επιδρομή στα εμπορικά καταστήματα; Κανένα πρόβλημα.

Η λύση δόθηκε πρόσφατα και ακούει στην ονομασία “ The Picture House”, το πρώτο “pay-by-picture” (ελλ.βλ.“πληρωμή μέσω φωτογραφίας”) εστιατόριο στον κόσμο, που σερβίρει δωρεάν φαγητό με μία προϋπόθεση: Οι πελάτες δεν έχουν παρά να βγάλουν φωτογραφία το πιάτο που παρήγγειλαν και να ανεβάσουν τη φωτογραφία στο Facebook, Twitter και Instagram και…έχουν εξασφαλισμένο το φαγητό τους στη στιγμή.

Φυσικά δεν χρειάζεται να σας αναφέρουμε την ουρά που σχηματίζεται καθημερινά έξω από το εν λόγω εστιατόριο κάνοντας τους ιδιοκτήτες να “τρίβουν τα χέρια τους από χαρά” βλέποντας τις…μετοχές τους να ανεβαίνουν καθημερινά σε χρόνο “ντε τε”.

Και πώς προέκυψε η ιδέα;

“Θέλοντας να εκμεταλλευτούμε την τάση του 52% των ανθρώπων, που φωτογραφίζουν καθημερινά το φαγητό ή το γλυκό τους”, δήλωσε ο υπεύθυνος του καταστήματος, στη βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”.

Το “κορυφαίο” όμως επιχείρημα είναι άλλο: Δήλωσε, επίσης ότι μέσω αυτού του εγχειρήματος “θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους έναν ακόμη λόγο για να μιλούν μεταξύ τους”.

Όπως φαίνεται, η ανθρώπινη επικοινωνία περιορίζεται πλέον μόνο στο περιβάλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης…

Ή μήπως όχι;

Παρακολουθήστε και το ακόλουθο σχετικό βίντεο: